Accor, 500 milyon euroya yeni oteller kuracak

İşbirliği içinde olduğu yatırımcı şirketler aracılığıyla zincir oteller oluşturan Accor Grubu, Türkiye’ye ayırdığı toplam yatırım bütçesini 1 milyar euro olarak açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Zehra ORUÇ

BURSA - Accor Hotels Türkiye Genel Müdürü Murat Kadaifçioğlu, Türkiye’de bugüne kadar toplam 500 milyon euro seviyesinde otel yatırımı gerçekleştirdiklerini ve 2014- 2016 yılları arasında açılacak olan otellerin de yine 500 milyon euroluk yatırımla şekilleneceğini söyledi. Dünya genelinde son 4 yılda ortalama her 3 günde 1 otel açtıklarından söz eden Murat Kadaifçioğlu, grubun 92 ülkede 3600’e yakın oteli ile Avrupa, Afrika ve Asya-Pasifik bölgesinin en büyük otel zinciri olduğunu vurguladı. Kadaifçioğlu, Accor Grup’un Etap, Mercure, Pullman ve Corallia markaları ile girdiği Türkiye’de, Akfen GYO ile yapılan stratejik işbirliği çerçevesinde Novotel ve İbis otellerini de getirerek yapılanmasını sürdürdüğünü ifade etti. Türkiye'de 2013 yılı sonunda 13 otele ulaştıklarını kaydeden Kadaifçioğlu, 2015 yılı itibari ile otel sayısını 23’e çıkaracaklarını anlattı.

Bu yıl 2 otel daha geliyor

Ülke genelinde hizmet verdikleri 13 otelde toplam 2 bin 100 oda ile hizmet verdiklerini belirten Kadaifçioğlu, Türkiye'nin turizm potansiyeline güvendiklerini vurguladı. Grup, inşaat halindeki otellerle toplam 2 bin 200 odayı ise 2015-2016 yıllarında işletmeye dahil edecek. 

Bu yıl Mercure İstanbul Taksim oteli ile Mercure markasını Türkiye’ye yeniden getirdiklerini dile getiren Genel Müdür Kadaifçioğlu, “Dünyada 700’den fazla otele sahip olan Mercure, Novotel ile aynı segmentte hizmet veriyor. Bu markamıs da Türkiye'de değişik yatırımcıları ile management ve franchise anlaşmaları ile büyümeyi hedefliyor" dedi. Murat Kadaifçioğlu,  Accor Grubu'nun ayrıca 5 yıldız markaları Pullman, MGallery ve deluks kategorideki Sofiotel ile Türkiye’de yer almak için değişik anlaşma modelleri üzerinde durduklarını belirterek, "Bu markalarla Türkiye'de olmak için yatırımcılar ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Diyarbakır’a Novotel gidecek

• Şirket bu yıl nisan ayında hizmete açacakları 137 odalı Mercure İstanbul Taksim oteli ile Mercure markasını Türkiye’ye yeniden getiriyor.
• Accor Hotels bu yıl içinde İbis Ankara otelini de hizmete açarak Türkiye'deki  mevcut otel sayısını 15’e çıkaracak. 
• 2015 yılında ise Novotel markasıyla Diyarbakır’a, İbis markasıyla Konya’ya ve Pullman olarak İstanbul’a yeni oteller yapılacak.
• Türkiye'de halen 13 oteli bulunan grup yeni yatırımlar sonrasında 2015 yılı sonunda 23 otellik bir potföye ulaşmış olacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir