Air Liquide, Türkiye'de satın alarak büyüyor

Air Liquide, endüstriyel gaz şirketi Messer Group GmbH’in alt kuruluşu olan Messer Aligaz Sanayi Gazları’nı satın alarak Türkiye’deki büyümesini devam ettirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Endüstriyel gaz şirketi Air Liquide, Messer Group GmbH’in alt kuruluşu olan Messer Aligaz Sanayi Gazları’nı satın aldı. Türkiye’deki birçok farklı sanayi dalına endüstriyel, medikal ve özel gazlar temin eden ve 70’e yakın çalışanı bulunan Messer Aligaz, 2014 yılında yaklaşık 9 milyon euroluk bir gelir elde etmişti.

Air Liquide’in Türkiye’de devam eden yatırımlarının bir parçası niteliğindeki bu satın alma ile şirket, Ankara-İstanbul-İzmir üçgenindeki faaliyetlerini pekiştirerek, Türkiye pazarındaki konumunu güçlendirmeyi hedefliyor. Air Liquide’in Doğu Avrupa Başkan Yardımcısı Christophe Chalier konu ile ilgili olarak, “Türkiye birçok sanayi alanında önemli yatırımları bulunan, büyüyen bir ekonomi. Bu satın alma ile müşterilerimize daha iyi hizmet sağlayacak ve Türkiye’deki varlığımızı güçlendireceğiz. Bu aynı zamanda Türkiye’ye olan güvenimizin de bir göstergesi. Messer Aligaz çalışanlarını bünyemize katmaktan memnuniyet duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de 2011 yılından beri faaliyet gösteren Air Liquide’in Ankara Polatlı ve İzmir Aliağa’da olmak üzere halihazırda 2 üretim tesisi bulunuyor.