Akbank, Türkiye'nin "En İyi Döviz İşlemleri Bankası" seçildi

Akbank, 'Dünyanın En İyi Döviz Tedarikçileri 2014' araştırmasında, birkez daha Türkiye'nin 'En İyi Döviz İşlemleri Bankası' seçildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Akbank, Global Finance dergisinin, 97 ülkede gerçekleştirdiği 'Dünyanın En İyi Döviz Tedarikçileri 2014' araştırmasında, birkez daha Türkiye'nin 'En İyi Döviz İşlemleri Bankası' seçildi.

Akbank açıklamasına göre, finans dergisi Global Finance'in 97 ülkede yaptırdığı "Dünyanın En İyi Döviz Tedarikçileri 2014" araştırması sonuçlandı. Global Finance Dergisi editörleri tarafından, sektör analistleri, kurumsal yöneticiler ve teknoloji uzmanlarının katkılarıyla yapılan değerlendirmeler ve araştırmalar sonucunda Akbank, "Türkiye'nin En İyi Döviz İşlemleri Bankası" seçildi. Akbank, bu ödülü üst üste 10'uncu kez kazanmış oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Global Finance Editörü ve Başkanı Joseph Giarraputo, dünyanın en iyi döviz tedarikçilerinin belirlendiği çalışmada büyük bir çekişme yaşandığını vurgulayarak, döviz işlemlerinin günlük ortalama 5,3 trilyon dolar büyüklüğüyle bugün dünyanın en büyük finansal piyasalarından biri olduğunu ifade etti.

"Teknolojideki gelişmeler ve yeni düzenlemeler sebebiyle önemli bir değişimden  geçen bu zorlu piyasada firmalar için en iyi bankalarla çalışmak her zamankinden daha fazla önem kazandı" diyen Giarraputo, dünyanın en iyi döviz işlemleri bankalarını seçerken sektörün önde gelen analistlerinin, şirketlerin üst düzey yöneticilerinin ve teknoloji uzmanlarının görüşlerini aldıklarını, Türkiye'de de Akbank'ın, döviz işlemlerindeki yüksek hacmi, pazar payı, rekabetçi fiyatlama stratejisi, teknolojik altyapısı ve müşteri hizmetlerindeki başarısıyla öne çıktığını aktardı.

Akbank Hazineden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kerim Rota ise Akbank'ın Türkiye'de döviz işlemleri piyasasında en yüksek işlem hacmine sahip bankalardan olduğunun altını çizdi.

Döviz kurunun ekonomik ve jeopolitik gelişmelere en hassas, en hızlı tepki veren finansal göstergelerden biri olduğunu vurgulayan Rota, şunları kaydetti:

"Ayrıca tüm şirketlerin bilançolarını ve gelirlerini etkileyen en önemli faktörlerin başında geliyor. Son dönemdeki gelişmeler de döviz kuruna dayalı işlemlerin iyi yönetilmesinin gerekliliğini bir kez daha gösterdi. Akbank olarak müşterilerimize sağladığımız anlık piyasa bilgileri ve rekabetçi fiyatlarımızla müşterilerimizin döviz risklerini daha iyi yönetmelerine katkıda bulunuyoruz. Döviz piyasası işlemlerindeki uzmanlığımız, işlemlerin hızlı ve güven içinde gerçekleşmesini sağlayan teknoloji platformumuz, müşteri odaklı yaklaşımımız ve güçlü uluslararası ilişkilerimizle müşterilerimize rekabet avantajı sağlamaya devam edeceğiz."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir