Akbank ve Paraşüt'ten KOBİ işbirliği

Akbank, Paraşüt ile yaptığı işbirliğiyle KOBİ'lerin finansal operasyonlarını tek elden yöneterek kontrol altına alabilmelerini sağlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Akbank ve bulut tabanlı ön muhasebe programı Paraşüt'ün KOBİ'leri dijitalleştirmek ve iş verimlerini artırmak üzere yaptığı işbirliği ile işletmeler muhasebelerini dijitale taşırken bankacılık işlemlerini de aynı uygulamadan gerçekleştirebilecekler. Böylece fatura kesmekten ödeme takibine, online tahsilattan raporlamaya kadar tüm finansal operasyonlarını kolayca yönetebilecekler.

Paraşüt ile yapılan Akbank Direkt entegrasyonu sayesinde KOBİ'ler Akbank hesaplarından yaptıkları işlemleri kolayca takip edip muhasebeleştirebilecek, tedarikçilere ya da diğer kişilere yapacakları ödemeleri uygulama üzerinden gerçekleştirebilecekler.

Ayrıca 3 ay boyunca Paraşüt aracılığıyla Akbank Direkt'ten yapılacak havale ve EFT işlemlerinden ücret alınmayacak. Uygulamadan yararlanmak isteyen KOBİ'ler www.kobilerdijitale.com adresinden başvurularını yapabilirler.

"Kullanıcı dostu bir çözüm"

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Akbank KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, "Genelde ayrı bir finansman departmanı olmayan küçük işletme sahipleri bir yandan işleriyle uğraşırken bir yandan da finansman konularını takip ederken oldukça zorlanıyorlar.  Bu da işletmelerinin finansal durumunu, borç alacak takibini, nakit yönetimlerini oldukça karmaşık hale getiriyor. Bu gerçekten hareketle özellikle küçük işletmelerin herhangi bir IT yatırımı yapmadan kullanabileceği bir muhasebe programı arayışımızda Paraşüt ile tanıştık. Tam da küçük işletmelerin ihtiyaçlarıyla örtüşen, içerik olarak basit, yalın, kullanıcı dostu bir çözüm olmasıyla bizi etkiledi. Paraşüt ile işletmeler finansal operasyonlarını tek elden yöneterek kontrol altına alabiliyorlar. Biz de Akbank üzerinden yaptıkları işlemleri kolayca takip etmelerini sağlamak amacıyla Paraşüt ile bir entegrasyon yaptık. Böylece müşterilerimiz muhasebelerini tuttukları yerden ödemelerini yapıp, hesap hareketlerinin muhasebesini çok kolay bir şekilde takip edebilecek. Zamanlarını asıl işleri olan satışa, büyümeye ayırabilecek." diye konuştu.

Paraşüt Kurucu Ortak ve CEO'su Sean Yu ise "Akbank ile olan entegrasyonumuz, KOBİ'ler için kusursuz bir ön muhasebe programı olma yolunda hedefimize bizi bir adım daha yaklaştırdı. Paraşüt'ü Akbank'ın dijital bankacılık uygulaması ile entegre ederek, KOBİ'lerin ödemelerini, alacaklarını ve nakit akışlarını daha rahat yönetebilmelerini sağlıyor ve böylelikle işlerini büyütmelerine yardımcı olmayı hedefliyoruz." dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir