Akbank'ın halka açıklık oranı yüzde 42'ye çıktı

Akbank YKB Suzan Sabancı Dinçer, Citigroup'un Akbank'taki hisselerinin yüzde 10,1'inin satışına işlemin en büyük çaplı hızlandırılmış talep toplama yöntemi ile yapılan satış olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Citigroup'un Akbank'ta sahip olduğu yüzde 20 hissenin yarısını hızlandırılmış talep yöntemiyle satışının ardından Akbank'ın halka açıklık oranı yüzde 31'den yüzde 42'ye yükseldi.

Citigroup bu sabah yaptığı açıklamada, Akbank'taki yüzde 10.1 hissenin satışını hisse başına 5.24 lira fiyatla tamamladığını ve hisse satışından yaklaşık 1.15 milyar dolar gelir elde edilmesinin beklendiğini açıkladı.

Hisse satışının sona ermesinin ardından yaptığı açıklamada Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, "Bu işlem, yaklaşık 1.15 milyar dolar tutarındaki büyüklüğüyle Türkiye'de şu ana kadar gerçekleştirilen en büyük çaplı hızlandırılmış talep toplama yöntemi ile yapılan satıştır.

Bu işlem aynı zamanda bölgemizde 2008'den beri gerçekleşen özelleştirme dışı en büyük ikinci işlemdir. Akbank hisseleri ağırlıklı olarak uzun vadeli yatırım yapan büyük yabancı yatırım fonları, emeklilik fonları ve benzer nitelikli yatırımcılar tarafından alınmıştır" dedi.

Akbank açıklamasında, Citigroup tarafından arz edilen hisseler için 2 milyar doların üstünde talep geldiği belirtildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir