Alfa Romeo 2017’de iki yeni modelle atağa geçecek

Giulietta ile 2016'da 10 yılın rekorunu kırmayı hedefleyen Alfa Romeo, 2017'de ise iki yeni modeli Türkiye pazarına sunacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aysel YÜCEL

Yenilenen Giulietta modeliyle 2016'da 10 yılın rekorunu kırmayı hedefl eyen Alfa Romeo, 2017'de ise Giulia ve Stelvio’yu Türkiye pazarına sunmaya hazırlanıyor. Marka Direktörü Türker Gürtekin, “2017'de Giulietta’nın yeni pozisyonunun yanı sıra Giulia ve Stelvio’nun gelmesiyle 1000’li adetleri yakalamayı planlıyoruz” dedi. Gürtekin, 2017 yılında Türkiye pazarına giriş yapacak iki yeni Alfa Romeo modelinin ayrıntılarını, İtalya’daki Alfa Romeo Müzesi'nde basın mensuplarıyla paylaştı.

Alfa Romeo’nun önümüzdeki dönemde daha sofistike ve premium modeller ile öne çıkacağını belirten Türker Gürtekin, özellikle son dönemde 4C ve 4C Spider modelleri üzerinden çok güzel geri dönüşler aldıklarını söyledi. Gürtekin, “4C ve 4C Spider’dan sonra şimdi sırada önce yeni sedan modelimiz Giulia, ardından da SUV modelimiz Stelvio var. Bu önemli haberi sizlere vermek için müzeyi uygun gördük. Çünkü global olarak Alfa Romeo geçen sene müzeyi yenileyip, 105’inci yılda yeni nefes olarak Giulia’yı vurgulamıştı. 2017 yılının ilk çeyreğinde yeni Giulia’yı Türkiye pazarına sokuyor olacağız. Türkiye şartlarına uygun bir motor gamıyla Türkiye’ye giriyor olacağız” dedi.

Giulia'nın Türkiye müşterileri hazır

Gürtekin, Giulia’nın Türkiye pazarına girmesinin hemen ardından bir diğer model Stelvio’nun onu takip edeceğini açıkladı. Gürtekin, “SUV modelimiz Alfa Romeo Stelvio yavaş yavaş internet mecrasında görülmeye başladı. Yakında onun da üretimi başlıyor. Stelvio’yu 2017 yılının ikinci çeyreğinde Türkiye pazarında görüyor olacağız. Dolayısıyla markanın 107. yılı olan 2017 büyük yeniliklere gebe olacak. Giulia’yı bekleyen hazır bir kitle var zaten. Özellikle eski 156 ve 159 müşterileri bizimle temasa geçmeye başladı. Kasım-Aralık ayı gibi test araçlarını getirip hem gazetecilerle hem de söz konusu özel müşterilerimizle buluşturmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bu yıl 800 araç satışı hedefliyor

Alfa Romeo markasının Türkiye’deki satış adetleriyle ilgili güncel bilgiler veren Gürtekin, şunları söyledi: “Bu sene Alfa Romeo için hedeflediğimiz satış adedi 800 adetler bandında. Biz bunu tek bir modelle yani sadece Giulietta’yla yaptık bu sene. Bu bakımdan aslında oldukça zor bir seneydi bizim için. Geçen sene aralıkta markayı yeni bir yere konumladık, tek bir modelle savaştık. Arkadan biraz 4C’nin desteği geldi ama daha çok imaj desteği oldu. 4C bizim zaten az sayıda, özel kotalar ile sattığımız çok özel bir koleksiyon modeli. Ancak önümüzdeki sene Giulia’nın modellerimiz arasına katılmasıyla, Stelvio’nun gelmesiyle ve Giulietta’nın yeni pozisyonuyla tekrar 1000’li adetleri yakalamayı planlıyoruz.”

Dizel motor tamamen alüminyum

2016'nın Mayıs ayında üretimi başlayan Alfa Romeo Giulia model ailesinin spor versiyonu Giulia Quadrifoglio, 2017'nin ilk çeyreğinde Türkiye'de yollara çıkacak. 50/50 ağırlık dengesi ve arkadan çekiş sistemi Alfa Romeo’nun en önemli özelliklerini oluşturuyor. Alfa Romeo’nun Magneti Marelli’yle yaptığı işbirliğiyle üretilen en sportif Giulia’nın ön ve arka far panelleri ayrıca dikkat çeken tasarım ve teknoloji unsurları arasında. Mühendislerin Ferrari altyapısıyla düzenlediği altı silindirli turbo benzinli motora sahip Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, 510 HP’lik güce sahip. 307 km/s’lik son hıza erişebilen Giulia’nın 2.2 litrelik dizel motoru, Alfa Romeo tarihinde tamamen alüminyumdan yapılmış olan tek dizel motor olarak ön plana çıkıyor ve iki farklı güçte versiyonu bulunuyor. Yeni modelin fiyatı 200 bin TL ile 550 bin TL arasında değişiyor.

Eroldu: Duygusal otomobil müşteri sayısı artırılmalı

Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu İtalya’daki müze gezisine katıldı. Gezide gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eroldu, Türkiye’de otomobil sevgisinin gelişmesi ve tutulması için duygusal otomobil müşterilerinin önemine vurgu yaptı. Eroldu, “Türkiye pazarında rasyonel müşterinin payı çok büyük. Duygusal olarak otomobil alan kitle ise daha az. Türkiye’de otomobilin daha da sevilmesi, tutulması için duygusal otomobil müşterilerinin bir şekilde artırılması lazım. Zaten Alfa Romeo’da 2017’de gelecek yeni modellerle çok fazla duygulara hitap eden bir marka olacak” dedi. Pazara yönelik değerlendirme de yapan Eroldu, “Pazar eylül ayında fena gitmiyor. Sene sonunda 950 bin adetlere ulaşılmasını bekliyoruz. Biz Tofaş olarak geçen yılın biraz daha üzerine çıkarız. İhracatın yüzde 25'ini biz karşılıyoruz. Full kapasiteyle üretiyoruz. Daha fazla üretebilseydik çok daha fazla satış yapardık” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir