Alman TÜV SÜD, Türkiye'de satın alacak şirket arıyor

Alman denetim ve belgelendirme kuruluşu TÜV SÜD, en önemli pazarlarından biri olarak gördüğü Türkiye'deki faaliyet alanlarını genişletmeye hazırlanıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AYSEL YÜCEL 
İSTANBUL 

TÜV SÜD Yönetim Kurulu Üyesi Karsten Xander, gayrimenkul ve altyapı sektörlerinde şirket satın alabileceklerini açıkladı.

Test, belgelendirme, gözetim, denetim ve eğitim hizmetlerinde yaklaşık 150 yıllık geçmişiyle dünya çapında 800'den fazla lokasyonda hizmet veren TÜV SÜD, 2 milyar euroya yaklaşan cirosuyla 22 binden fazla çalışana sahip. Küresel çapta kapsamlı teknik destek sunarak müşterilerine verimliliği artırma, maliyetleri düşürme ve risk yönetimi konularında destek olmayı amaçlayan şirket, önceki gün İstanbul'da 'Güvenilir, Sürdürülebilir Enerji Üretimi Zirvesi' düzenledi. Toplantı sonrası TÜV SÜD Yönetim Kurulu Üyesi Karsten Xander, TÜV SÜD Türkiye Genel Müdürü Hakan Özsezer ve TÜV SÜD Endüstri Birimi Yöneticisi Dr. Boris Gehring soruları yanıtladı. Xander, güvenlik, kalite ve sürdürülebilirlik alanlarında kapsamlı çözümler sunduklarını vurgularken, hedefl erinin insanları, yatırımları ve çevreyi teknolojinin bilinmez formundan kaynaklanan risklerden korumak olduğunu söyledi. 1987 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösterdiklerini hatırlatan Xander, "Türkiye’de enerji alanının dışında da faaliyet gösteriyoruz. 2002 yılından itibaren Ulaştırma Bakanlığı ile yürütülen araç muayene projesine başladık ve 2005'te TÜVTÜRK’ü kurduk. Bugün ülkenin her yerinde yer alan ve yılda 10 milyon muayene gerçekleştiren 305 istasyonumuz var. Bu sayede de araçların muayene olma oranı yüzde 9 arttı ve ölümcül kazalar yüzde 15 azaldı. Türkiye'de Almanya'dan çok denetim yapılıyor. Bu da pazarın ne kadar muazzam olduğunu gösteriyor" diye konuştu. Geçtiğimiz yıl tahribatsız muayene, denetim ve kalite hizmetleri veren Tekkon’u bünyelerine katarak Türkiye’de büyümeye devam ettiklerini belirten Xander, "Enerji tüketimi Türkiye'de aratacak. Santrallerin önemi artıyor. Biz de hem mevcut santrallerin güvenliğini ve verimliliğini sağlamak hem de santrallerin inşaatı sırasında hizmet vermek istiyoruz" dedi. 

Türkiye, bölgenin yetkinlik merkezi 
Türkiye'nin TÜV SÜD'ün en fazla yatırım yaptığı pazarlardan biri olduğunu ifade eden Xander, "Türkiye'de hem organik hem de inorganik büyümeye devam edeceğiz. Bir yandan bulunduğumuz alanlarda büyümeyi sürdürürken diğer yandan da faaliyet alanlarımızı genişleteceğiz. Şirket satın alma dahil Türkiye'de her türlü yatırım fırsatını değerlendiriyoruz" dedi. Altyapı ve gayrimenkul gibi farklı alanlara adım atmak istediklerini ifade eden Xander, "Bu sektörlerde şirket satın alma da gündemimizde" diye konuştu. Xander, ayrıca yakın geçmişte Ankara'da kurdukları yetkinlik merkezi üzerinden bölge ülkelere de hizmet verdiklerini ve bu alanda faaliyetlerinin artacağına dikkat çekti. 

'Bakım ve denetimle verimlilik % 8.8 artar' 
TÜV SÜD Türkiye Genel Müdürü Hakan Özsezer de bu yıl ilk kez enerji zirvesi düzenlediklerini belirterek, "Türkiye’nin artan enerji ihtiyacı ile beraber, enerji kaynaklarının verimliliği de daha önemli hale geliyor. Türkiye’deki kısıtlı enerji kaynaklarından dolayı, mevcut elektrik santrallerin önemini artıyor. Termik santrallerde bakım, denetim ve modernizasyon ile enerji verimliliğinde yüzde 10’luk bir artış sağlıyor. Türkiye’de bakım ve denetimlerle, enerji verimliliğinde yüzde 8.8’lik bir artış sağlanabilir" dedi. Dünyada doğalgaz santrallerinde sağlanacak yüzde 1’lik verimlilik artışının 15 yılda 66 milyon dolarlık tasarruf sağladığını belirten Özsezer, "Bu tür üretim açıklarının standart kontrol ve iyileştirme çalışmaları ile kapatılması mümkün" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir