Alvimedica 'İtalyan dev'e talip oldu

Türkiye merkezli uluslararası tıp teknolojisi şirketi Alvimedica, İtalyan Sorin’in kalp kapakçığı üreten departmanına talip olduğunu açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Girişimsel kardiyoloji alanında dünya çapında faaliyet gösteren Türkiye merkezli Alvimedica, daha önce bir başka bölümünü satın aldığı İtalyan Sorin’in kalp kapakçığı departmanını bünyesine katmak için harekete geçti. Alvimedica CEO’su Dr. Cem Bozkurt, tıbbi teknoloji firması olduklarını belirterek, şirketinin halka arzı adresinin Nasdaq olacağını söyledi, ancak kesin bir tarih vermedi. 

Geçtiğimiz yıl Sorin’in bir başka bölümünü satın alan Alvimedica, İtalyan şirketin kalp kapakçığı bölümünü de aynı yöntemle bünyesine katmayı planlıyor. Alvimedica, CID adlı daha önce Sorin’e ait şirketi açık artırmada en az fiyatı teklif etmesine rağmen, üretim tesisini İtalya’da tutmak ve çalışanlarını işten çıkarmayacağını belirterek sendikaların da onayıyla almayı başarmıştı. Bozkurt, Sorin’in geliştirdiği teknolojiyi tıbbın farklı alanlarında uygulayan bir şirket olduğunu belirterek, kalp kapakçığı bölümüne talip olduklarını ilettiklerini söyledi. Türkiye merkezli şirket şimdi İtalyan firmanın ortağı olan yedi bankanın konu hakkında bir karar vermesini bekliyor. Sorin'in kalp kapakçığı bölümünün kurucuları da geçen yılki satın alma ile beraber Alvimedica bünyesine geçmişti. Bölümün diğer çalışanlarının da İstanbul merkezli şirketle birleşmeyi istediği kaydediliyor. Söz konusu bölümün kendi alanında dünyada yüzde 15 civarında pazar payı ile en büyük ikinci şirket olduğu belirtiliyor. 

'Nasdaq kriterlerini karşılıyoruz' 

Türkiye ve İtalya’da üretim tesislerine sahip Alvimedica’nın üç ülkede de Ar-Ge laboratuvarı bulunuyor. Şirketin ürettiği ürünler patentli ve ciddi bir Ar-Ge yatırımı sonucu hayat buluyor. Cem Bozkurt, tıp teknolojileri alanında faaliyet gösteren şirketinin halka arz planı olup olmadığı konusunda ise “Neden olmasın?” yanıtını verdi. Uluslararası bir şirket olarak bu yöndeki hedefin ise tek olduğunu belirten Bozkurt, doğru adresin Nasdaq olduğunu söyledi. Nasdaq’ta halka arz edilme kriterlerini karşıladıklarını da aktaran Bozkurt, tarih konusunda konuşmak için ise henüz erken olduğunu ifade etti. Bugün kendi alanında dünyanın yedinci büyük firması haline gelen Alvimedica’nın hedefi üç yıl içinde ilk beş içine girmek. Bozkurt, “Yatırım ve satın alma planlarıyla ve yılda yüzde 100 olan büyüme hızımızla daha önce 5 yıl olan bu hedefi 3 yıl içinde gerçekleştirebileceğimizi düşünüyoruz” dedi

Hırvatistan'da hastane açıyor 

Alvimedica CEO'su Cem Bozkurt, yakın zamanda Hırvatistan’ın Split kentinde bir hastane açacaklarını ve burada ürettikleri girişimsel kardiyoloji ürünlerinin uygulama ve geliştirilmesi için doktorlara eğitim vereceklerini söyledi. İkinci bir hastane için hazırlıklar yaptıklarını da aktaran Bozkurt, işletmecilik konusunda tek amaçlarının kâr olmayacağını belirtti. Bozkurt, Alvimedica’nın önümüzdeki dönemde onkoloji alanına da yatırım yapacağını bildirdi. 50’den fazla ülkeye satış yapan, 12 ülkede kendi satış ve pazarlama faaliyeti yürüten Alvimedica, kardiyoloji hastanelerinin yanı sıra Afrika ve Rusya’da anjiyo klinikleri de açmayı planlıyor.