Aral, Hometech markasıyla kurumsal ürünlere yöneldi

“Hometech bizim evrimleşmemizin son aşaması anlamına geliyor” diyen Hometech Genel Müdürü Ömer Faruk Demir, tüketici ihtiyaçlarına yönelik yazılımlar geliştirmeye başladıklarını kaydetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dubai ve Almanya’da Nintendo ve Sega ile başladığı yolculuğuna SEGA’nın Türkiye distribütörü olarak devam eden Aral Oyun Konsol ve Aksuar, bugünlerde Hometech ile evrimleşmenin son aşamasını yaşıyor. Oyun ve aksesuar bölümünü ayıran şirket, Hometech Elektronik A.Ş adında ikinci bir şirketle yoluna devam ediyor. 

Oyun sektörünün tamamının 300 milyon dolar civarında olduğunu belirten Hometech Genel Müdürü Ömer Faruk Demir, oyun pazarının gelişiminde, oyun konsollarından handgame’e dönüşün etkisinin büyük olduğunu söyledi. Demir, telefonlardan sonra tabletlerin gelmesiyle birlikte de bu dönüşümün daha hızlı olduğunu belirterek, “Dünyada dijital oyun oynama yaşı 2’ye indi. Oyun sektörünü temelde büyüten şey ise tam olarak bu oldu. Oyunları biz kutulu olarak getirip, Türk tüketicisine sunuyoruz. Pek çok oyunda Türkçe seslendirme yapmaya çalışıyor, sektöre katma değer katıyoruz. FIFA gibi dünyanın en önemli oyunlara Türkiye Futbol ligini koyduruyoruz. Bu alana ciddi yatırım yapıyoruz. Sattığımız ürünlerde KDV, ÖTV hem de diğer vergilerimizi ödemiş oluyoruz” dedi. 

Oyun ve aksesuar bölümleri ayrıldı 

“Hometech bizim evrimleşmemizin son aşamasına geçiyor” diyen Demir, bundan yola çıkarak oyun ve aksesuar bölümünü ayırdıklarını ve Hometech Elektronik AŞ adında bir şirket kurduklarını ifade etti. Demir şöyle konuştu: “Oyun işimizi desteklemek için elektronik sektöründe ürünler getirmeye devam ettik. Bu süreçte elektronik orglar, walkman, CD çalıcı, VCD player, MP3/MP4 çalıcı gibi farklı ürünler getirdik. Daha sonra bu operasyonu oyun işimizden ayırmak istedik. Hometech bizim evrimleşmemizin son aşaması anlamına geliyor. Hometech Elektronik AŞ olarak ikinci bir şirket açarak tablet ve kurumsal ürünlere geçmiş olduk. Bu süreçte Intel ve Microsoft ile yaptığımız işbirliği sonucunda Türkiye’de GFK verilerine göre kendi kategorimizde birinci markayız, tüm kategorilerde ise üçüncü markayız. İşe başladığımız günden itibaren tüketici ihtiyaçlarına yönelik sağlam ve güvenli bir müşteri deneyimi yaşatan bir felsefemiz oldu. Biz ilk günden itibaren sanki kendimiz kullanacak gibi ürünler getirmeye çalıştık. Biz uygun fiyat dengesi içerisinde alınabilecek en kaliteli ürünleri getirmiş olduk. Biz çoğu zaman kendi marjımızdan kısıp daha kaliteli ürünler getirmeye çalıştık.” 

Hometech ile tüketici ihtiyaçlarına yönelik yazılımlar geliştirmeye başladıklarını anlatan Demir, özellikle tablet kullanıcılarının hayatlarını kolaylaştırıcı Türk mühendisler tarafından geliştirilen yazılımları hayata geçirdiklerini belirtti. Demir, “Hometech’in bu kadar popüler olmasının en büyük sebebi, kaliteyi sürekli artırmaya devam etmemiz. Retina ekranları ürünleri yine uygun maliyetler ile getiriyoruz. Teknik servisimizi Intel’in dünyadaki standartlarına uygun hale getirmeye çalışıyoruz. Müşterilerimiz sorun yaşadığında en kısa zamanda çözüp kendisine ulaştırıyoruz. Bizim teknik servisimiz tablet ürününe hizmet veren en gelişmiş servislerden biri. 20 günlük kanuni süreyi 3-4 iş gününe indirmeye çalışıyoruz. Biz şu anda sadece ve sadece intel çipsetler üzerine çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.

'Eğitim pazarına daha fazla odaklanmak istiyoruz'

Kurumsal pazarın hedefleri arasında olduğunu ifade eden Ömer Faruk Demir, farklı eğitim kurumlarıyla birlikte geliştirdikleri ve başarıya ulaşmış projelerinin olduğunu söyledi. Demir projelerini şu şekilde anlattı: “Microsoft ve Intel ile birlikte ilerleyerek hem eğitim hem de oyuna yönelik tabletler geliştirmeye devam edeceğiz. Yaptımız her işte sosyal sorumluluk bilincimizi önde tutmaya gayret ediyoruz. Oyun sektörü bizim için nasıl bir tutku ise eğitim alanında yaptığımız çalışmalardan da bu kadar keyif alıyoruz.” Cep telefonu pazarında da ciddi bir baskı olduğunu söyleyen Demir, ancak şu anda eğitim pazarına daha fazla odaklanmak istediklerini kaydetti. Gelecek yıl ayrılabilir ekranlı ürünlerin daha fazla ilgi görmeye başlayacağına işaret eden Demir, şöyle devam etti: “Bu durum notebook pazarını küçültmeye başlayabilir. Biz de bu alanda yatırım yapmaya devam ediyoruz. Özellikle eğitim ile ilgili alanda tüketicilerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak ürünlere ağırlık vermeye çalışıyor. Asıl işimiz olan oyun alanında da tabletler için geliştirmeler yapıyoruz. Tablette de biz ilkleri biz yapmaya başladık. İlk Windows 10 tableti biz Türkiye’ye getirmiş olduk. Microsoft ile X-Box tarafındaki işbirliğimiz ile bu alandaki çalışmalarımıza hız veriyoruz.”

Bu konularda ilginizi çekebilir