ASELSAN'ın halka arzı için çalışmalar sürüyor

ASELSAN Genel Müdürü Cengiz Ergeneman, şirketin hisselerinin ikincil halka arzı konusunda Garanti Yatırım-Goldman Sachs konsorsiyumu ile görüşeceklerini bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ASTANA - ASELSAN ile Kazakistan Engineering şirketinin ortaklaşa kurduğu ve Kazakistan Silahlı Kuvvetleri ile bölge ülkelerinin sınır güvenliği ekipmanlarının üretileceği fabrikanın açılışı için Kazakistan'ın Başkenti Astana'da  bulunan Ergeneman, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Ergeneman, bir soru üzerine, ASELSAN'ın hisselerinin ikincil halka arzı konusunda çalışmaların sürdüğünü belirtti. 

Gölbaşı'nda 200 milyon dolar civarında büyük bir yatırımlarının olduğunu anımsatan Ergeneman, ayrıca Ankara'da Temelli civarında yeni bir yatırım için organize bölgelerinin birinde 400 dönümlük yeni bir arsa aldıklarını, alçak ve orta irtifa hava savunma sistemlerinin testlerini ve imalatını orada yapmayı düşündüklerini söyledi. 

Son dönemde ihracatlarının arttığını, 200 milyon dolarlık dışarıya ürün satışı yaptıklarını anlatan Ergeneman, hedeflerinin 1 milyar dolarlık ciro elde etmek olduğunu kaydetti. Yurt dışına satışların artması ve yeni yatırımların hayata geçirilmesi için işletme sermayesi gerektiğini ifade eden Ergeneman, şöyle konuştu: 

"ASELSAN şu anda öyle bir noktaya geldi ki 1 milyar dolarlık ciromuzu yüzde 15 artırmayı hedefliyoruz. Bu da 150 milyon dolar demek. Dolayısıyla bundan sonra organik büyüme yanında ASELSAN'ın belki bir takım şirketler alması, satması için sermayesinin daha fazla olması gerektiğini düşündük. Sermayenin artırılması için aracı kurum arayışına girdik ve ihale açtık. Bizim hisselerimizin bir kısmı yurt dışındaki hissedarlarda bir kısmı da yurt içinde. Onun için yurt dışı aracı kurumla yurt içi aracı kurumun konsorsiyum kurmasını ve birlikte teklif vermesini istedik. Bu konuda başarılı şirketler arasında 10'u yurt dışı, 10'u yurt içinden olmak üzere kendi aralarında konsorsiyum kurarak teklif vermelerini istedik. En uygun teklif veren de Halk Yatırımın pilotluğunu yaptığı Merrill Lynch konsorsiyumunu seçtik. Burada ana ortak Halk Yatırım. Birden bire medyada (yabancı bir aracı kurumla çıkıyoruz Türk aracı kurum yok) gibi bir resim oluştu. Merrill Lynch kendi başına bir açıklama yaptı. Bizim sıralamada 4-5 tane konsorsiyum var. (Sadece onlara başvurmuşuz, başka kimse yok, onlar da bu işi reddedince ortada kaldık) gibi bir durum ortaya çaktı. Öyle bir şey yok." 

Ergeneman, son durumda  şirketin hisselerinin ikincil halka arzı konusunda Garanti Yatırım-Goldman Sachs konsorsiyumu ile görüşeceklerini bildirdi.  

Halka arz konusunda bir gecikmenin yaşanmasının da söz konusu olmadığını ifade eden Ergeneman, "Ne zaman çıkacağımızı henüz açıklamadık. Bunu aracı kurumla belirleyeceğiz. TUSAŞ'ın da halka açılma durumu var. İkisini çakıştırmamaya çalışacağız. Bizim planımız önümüzdeki yıl mart ile mayıs arasında uygun bir zamanda çıkmak" dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir