ASELSAN'ın kurduğu SADEC'ten 3 önemli imza

SADEC Genel Müdürü Almorqi, savunma sanayisi alanında Suudi Arabistanlı taraflarla 3 önemli anlaşma imzaladıklarını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ASELSAN ile Suudi Arabistanlı TAQNIA DST ortaklığında kurulan "Suudi Savunma Elektroniği Şirketi"nin (Saudi Defense Electronics Company-SADEC), Riyad'da gerçekleştirilen "4. Silahlı Kuvvetler-Yerli Üretimi Destekleme Fuarı"nda (AFED 2018) önemli anlaşmalar sağladığı bildirildi.

SADEC Genel Müdürü Sultan bin Halid Almorqi, "AFED 2018" sırasında savunma sanayisi alanında faaliyet gösteren pek çok firmayla görüşmeler yaptıklarını ve Suudi Arabistanlı taraflarla 3 önemli anlaşmaya imza attıklarını söyledi.

Suudi Arabistan'da üretilecek yerli zırhlı araç için radar ve kamera sistemleri hizmeti verme konusunda "Suudi Arabistan Otomotiv Geliştirme Şirketi" ile mutabakat zaptı imzaladıklarını belirten Almorqi, radar, kamera ve elektronik harp sistemlerinin geliştirilmesi açısından bu adımın ciddi önem arz ettiğine dikkati çekti.

SADEC'in ayrıca, "Suudi Arabistan'da yerli imkânlarla gemi yapımı ve burada kullanılacak her türlü sistemi geliştirme konusunda" ülkede faaliyet gösteren ZAMİL şirketinin de aralarında olduğu 3 firma ile ittifak kurduğunu aktaran Almorqi, bu ittifakın yerli 25 fabrikayı desteklemesinin yanı sıra Suudi Arabistanlı 12 firma ile bölgesel bazı bayilikleri kaynak olarak kullanacağını kaydetti.

Bunun yanında Suudi Arabistan Ulusal Muhafızlar Bakanlığı ile elektronik harp, radar ve elektro-optik sistemleri alanlarında hizmet vermek ve yerli ürünler sağlamak üzere mutabakat zaptı imzaladıklarını dile getiren Almorqi, bu anlaşmanın da son derece önemli olduğunu vurguladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir