Atılım İlaç Kayseri'ye yatırım yapacak

Halen 11 firmanın inşaat çalışmalarını sürdürdüğü İncesu OSB’ye İstanbul merkezli Atılım İlaç da yatırım kararı aldı. Firma 500 kişiye istihdam yaratacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Güneş DOĞDU SOYLU

KAYSERİ - Büyük yatırımların merkezi haline gelen  İncesu Organize Sanayi Bölgesi’ne İstanbul merkezli Atılım İlaç AŞ de yatırım kararı aldı.  62 bin 500 metrekare arsa tahsisi yapılan firma bu yıl içinde yatırımına başlayacak. Atılım İlaç firmasının yatırım maliyeti ortalama 25 milyon euroyu bulacak. Bu yatırımın faaliyete geçmesiyle 350’si eczacı ve akademik personel, 150’si mavi yakalı olmak üzere 500 kişiye istihdam sağlanmış olacak.

İncesu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Halit Özkaya, bölgedeki yatırımların çoğunun büyük ölçekli olduğunu belirterek, “Tahsisi yapılan 3 milyon 560 bin metrekare araziden yaklaşık 900 bin metrekaresinde 9 firma faaliyet gösteriyor, 11 firmanın da inşaatı devam diyor. Toplam alanın  yüzde 25’inde çalışmalar başlamış durumda. Bunların önemli bir kısmı da ISO 500 listesinde yer alan büyük kuruluşlar. Halen tahsis etmediğimiz 4 parselde toplam 400 bin metrekare sanayi alanımız bulunuyor.  Bunlar da büyük ölçekli yatırımlar için uygun arsalar. Tamamlanmış ve devam eden fabrika yatırımlarının toplam tutarı yaklaşık 250 milyon TL” diye konuştu.

Demiryolu avantajı OSB’ye ilgiyi artırdı

Halen bölgede Turkuaz Seramik, Betek Boya, Ertuç Geri Kazanım,  Eğin Katı Yakıt, Çeri Entegre, K4 Eps,  Alan Madeni Yağ, Özçamlar Demir Doğrama, His Yalıtım’ın faaliyetlerine devam ettiğini kaydeden Özkaya, “ Bu tesislerde 500 kişiye istihdam sağlanıyor. Boydak Holding firması Form Sünger, Safahat İnşaat, Nas Pen, Ramazan Taş, Arzum Altın İnşaat, Koç Tıbbi Ürünler, Alper Tunga Soylu, Ar-el Kablo, Trustmar Madde Sanayi, Mira Geri Dönüşüm, Bostancı  Damper ‘den oluşan 11 firmanın da inşaat çalışmaları sürüyor. Yapı ruhsatı alan 23 firmamız var” şeklinde konuştu.

Demiryolu ile bin 200 metre sınırı bulunan İncesu OSB’de TCDD Genel Müdürlüğü ile birlikte demiryolu iltisak hattı çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Özkaya, “Türkiye’de çok az OSB’nin demiryoluna sınırı bulunuyor. Demiryolu avantajı birçok yerli ve yabancı firmanın bölgeye olan ilgisini artırdı. İncesu OSB’de bulunan 1 milyon 300 bin metrekarelik genişleme alanına hem yerli hem yabancı firmalardan talep var. Başbakanlık Yatırım Destek Ajansı vasıtası ile birçok yerli ve yabancı firmaya bu arazinin avantajlarını anlattık. Demiryolu ve lojistik imkânları bakımından çok kıymetli bir arazi. Büyük ölçekli bir yatırım talebi olursa bu arsayı tahsis edeceğiz”ifadesini kullandı.

360 dönüm arsa, eski sahibinden geri alındı

OSB’de 20 TL gibi cazip metrekare fiyatları olduğunu kaydeden Özkaya, “Diğer birçok OSB’deki arsa fiyatına fabrika kurulabiliyor. 2013 yılındaki fiyatı bu yıl da uygulayacağız. Peşin ödemede 20 TL/metrekare ve vadeli ödemede 23 TL/metrekare olup,  yüzde 10 peşin kalanı 36 eşit taksit şeklinde” dedi. Yatırıma başlamayan kişilerden arsaları alınarak yeni katılımcılara tahsis edildiği belirten Özkaya, “2013’te 24 ayrı parselde toplam 360 dönüm sanayi arsası eski sahibinden alınarak yeni katılımcılara tahsis edildi" dedi.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir