Avea, 2013'ü yüzde 10 gelir artışıyla tamamladı

Avea Üst Yöneticisi Akdemir, 'Müşteri sayımız geçen yılın son çeyreğinde 418 bin abone ile gerçekleştirdiğimiz rekor net büyüme sonucunda 14.5 milyona ulaştı' dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Avea 2013 yılında gelirlerini bir önceki yıla göre yüzde 10 artırarak 3 milyar 838 milyon liraya çıkardı.

Avea Üst Yönetici (CEO) Erkan Akdemir, Avea'nın 2013 yılı finansal sonuçlarının açıklandığı toplantıda, 2013'ün ilk 9 ayında gösterdikleri başarılı performansı son çeyrekte de koruyarak yıl sonu itibariyle gelirlerini önceki yıla göre yüzde 10'luk bir artışla 3 milyar 838 milyon liraya yükselttiğini ifade etti. 

Toplam müşteri sayılarını geçen yılın son çeyreğinde 418 bin abone ile gerçekleştirdikleri rekor net büyüme sonucunda 14,5 milyona ulaştırdıklarını belirten Akdemir, 2013 yılı boyunca toplam 1 milyon 42 bin net abone kazanımıyla yeni aboneleri Avea çatısı altına aldıklarını dile getirdi. 

Geçen yıl, Avea'nın faturalı abone sayısının yüzde 10 artışla 6.5 milyona ulaştığını, faturasız abonelerinin ise yüzde 6'lık artışla 8 milyona yükseldiğini vurgulayan Akdemir, faturalı abone oranlarının da yüzde 45 olduğunu belirtti. 

Son 3 yılda 2 milyar 262 milyon liralık yatırım 

Yürüttükleri akıllı büyüme stratejiyle yılsonu itibarıyla EBITDA'da ise yıllık yüzde 20 artış gerçekleştirdiklerine değinen Akdemir, geçen yıl elde ettikleri sonuçların temelinde, en iyi müşteri deneyimini sunma hedefiyle yaptıkları yatırımların ciddi payı olduğu kaydetti.  

Sadece 2013 yılında 706 milyon liralık yatırım yaptıklarını, 2011 yılından 2013 yılı sonuna kadarki dönemde ise toplam 2 milyar 262 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini anlatan Akdemir, "Bu rakamla yaklaşık 8 gıda fabrikası, 2 adet de yıllık 50 bin araç kapasiteli otomobil fabrikası kurulabilir" dedi.  

Erkan Akdemir, 2012 yılında 341 dakika olan kişi başı kullanım süresini, yüzde 7'lik bir artışla 2013 sonunda 366 dakikaya çıkardıklarını belirterek, Avea'nın en hızlı internet, en uygun paket ve tekliflere ek olarak yeni nesil teknolojilere yaptığı yatırımlarla mobil data gelirlerinde hem kullanıcı sayısı hem de kullanımdaki artışa paralel olarak yüzde 47 oranında bir büyümeye ulaştıklarını söyledi. 

Akdemir, mobil datanın servis gelirleri içindeki payı yıllık 4 puanlık artışla yüzde 15'e çıkarken, mobil data gelirlerinin ise 578 milyon liraya ulaştığına dikkati çekti.

 '4G'ye hazır duruma geldik' 
 
Akdemir, Avea olarak teknolojik altyapının güçlendirilmesi adına son 2 yılda yapılan yatırımlarla iletişim kule sayısını yüzde 27 artırarak toplamda 27 bin 193'e çıkardıklarını söyledi. 

2013 yılı içinde müşterilerine 81 ilde çift taşıyıcılı internet teknolojisi Mobil Plus'ı sunduktan sonra, 3G'yi çift taşıyıcı ve çoklu anten teknolojisiyle 4 kat hızlandırarak 4G seviyesine çıkardıklarına işaret eden Akdemir, "Yakın dönemde çok daha hızlı veri transferi sağlayacak olan 4G konusundaki çalışmalarımıza ve yatırımlarımıza ise hiç ara vermedik. Çalışmalar ve hazırlıklarımızla sadece datada değil, ses kalitesinde de 4G'ye hazır duruma geldik. 4G kablosuz ağlarda kullanılacak olan ve sesli çağrılarla birlikte cep telefonuna bağlı görüntülü sohbetleri bile çok daha kaliteli ve hızlı bir hale getirecek olan VoLTE teknolojisini sunmaya hazırız" değerlendirmesinde bulundu.  

'İşbirliği yapmaya hazırız'

Akdemir, cep telefonu satışlarında taksitin kalkmasına ilişkin bir soruya ise "Biraz daha dikkatli çalışılabilirdi. Teknoloji marketleri ve operatörler tarafından bulunan etraftan dolanma yöntemleri, aslında bu tür suni sınırlamaların piyasalarda karşılık bulmadığının göstergesi. Biz operatörler olarak isteriz ki herkesin bu ticaretlerinin önü açılsın. Herkesle işbirliği yapmaya da hazırız. Haksız bir rekabetle ticaret yapma yaklaşımımız yok. 'Biz yapamıyoruz, başkası da yapamasın' yaklaşımını son derece yanlış bir yaklaşım olarak görüyoruz. Biz isteriz ki herkes aynı şartlarda, aynı koşullarda devam etsin" cevabını verdi. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir