Ayata Metal, ürün çeşitliğini artırmayı hedefliyor

Ayata Metal Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayata, ''Makine parkuruna ilave etmeyi düşündüğümüz, profil ebatlama makinesi ve sac boy kesme makinesi satın almaya karar verdik" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Arzu BAĞCI

KAYSERİ - Demir çelik sektörüne yönelik boru ve profil imalatı yapan Ayata Metal A.Ş.ürün çeşitliliğini artırmayı hedefliyor. Ayata Metal Endüstri Boru Profil Haddecilik Sanayi  ve Ticaret  A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mitat  Ayata, "Firmamızda yıllık 40 bin ton boru ve profil imalatı yapıyoruz. Sıcak ve soğuk haddelenmiş saclardan 0.40 mm-3.00 cm kalınlık arası, çapı 13 mm'den 76 mm'a kadar boru, çapı 10x10 mm'den 60x60 mm'ye  kadar kare profil ve çapı 10x20 mm'den 40x80 mm'ye kadar dikdörtgen profil üretebiliyoruz. Mevcut ürün yelpazemizin büyük bir kısmı çelik eşya ve mobilya sektörüne hitap ediyor. Bir kısmı da inşaat sektöründe kullanılıyor. Yıllık ortalama 100 bin ton boru profil kapasitemiz bulunuyor.Ürünlerimiz Türk standartları ve uluslararası normlara uygun'' dedi.

Ürün çeşitliğini artıracaklarını belirten Ayata, "Standart boru ve profillerin dışında, müşteri isteğine göre özel şekilli profillerin üretime kazandırılması için gayret ediyoruz. Ayrıca mevcut makine parkurumuzda  oval, elips profil diye tabir ettiğimiz ürünlerin üretimine başlamayı planlıyoruz.Tecrübeli ve konusunda uzman ekibimiz ile çalışmalarımız sürüyor" diye belirtti.

1998 yılında demir çelik sektöründe üretim yapmak üzere kurulmuş bir aile şirketi olduklarını söyleyen Ayata, ''Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde 11 bin 500 metrekaresi kapalı, 10 bin metrekaresi açık olmak üzere toplamda 21 bin 500 metrekare alanda müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun  üretim çözümleri sunduklarını belirtti. Ayata, firmalarında 60 kişiye istihdam sağladıkları bilgisini verdi. İç pazarda bayi ağına sahip olduklarını aktaran Ayata, ilerleyen süreçte bayi sayısını artıracaklarına değindi. Ayata, "Şu anda iç pazarda 29 bayimiz bulunuyor. Önümüzdeki yıllarda üretim kapasitemizi yükselterek bayi sayımızı 60'a çıkarmayı ve sektörümüzün öncü imalatçı firmaları arasında yerimizi almayı hedefliyoruz. Pazar payımızı artırmak adına faaliyetlerimize devam ediyoruz. İlerleyen dönemlerde ürünlerimizi dış pazarda da değerlendirmek istiyoruz” diye ifade etti.Müşteri memnuniyeti odaklı çalışan bir firma olduklarını vurgulayan Ayata, siparişten mal geçen sürede ve hizmeti sağladıktan sonra müşterileri ile sürekli diyalog halinde olduklarını söyledi. Zamanında teslim ilkesi ile çalıştıklarını sözlerine ekledi.
 
Sektör sorunlarından birinin döviz kuruna bağlı hammadde ile çalışmaları olduğundan bahseden Ayata , çeliğin kullanım alanının geniş olmasının da bir avantaj olduğunu söyledi. Ayata,  "Demir çelik, çok geniş bir sektör. Günümüzde çeliğe rağbet arttı ve  hayatımızın her alanında kullanılıyor. Kullanım alanının geniş olması da  müşteri portföyünün her gün artmasını sağlıyor. Bu da sektörümüz için bir avantaj. Bizler de bu pastadan payımızı almak adına ürün çeşitliliğimizi artırarak, daha geniş ürün ve hizmet yelpazesi ile Ayata Metal'i  marka haline getirmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

2016 yılında ki hedeflerinden bahseden Ayata, ''Makine parkuruna ilave etmeyi düşündüğümüz, profil ebatlama makinesi ve sac boy kesme makinesi satın almaya karar verdik. Fabrikamızın arazisi içinde inşaatı devam eden, 2 bin 500 metrekarelik hammadde stok sahasını da gelecek yıl tamamlayacağız ''diye sözlerini bitirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir