Aynı anda 2 bono ihracı

Garanti Bankası, toplam 750 milyon lira büyüklüğündeki 2 bononun ihracını, 14-16 mayıs tarihleri arasında gerçekleştirecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

   

İSTANBUL - Garanti Bankası, bu yıl 3. kez, aynı anda 2 farklı vadede banka bonosunu halka arz edecek. Garanti Bankası'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, toplam 750 milyon lira büyüklüğündeki 2 bononun ihracı, 14-16 mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Farklı vadedeki iki banka Bonosu ihracına 750 milyon lira  toplam ihraç rakamından daha fazla talep gelmesi durumunda halka arz rakamı 1  milyar lira tutara kadar arttırılabilecek.

Talep toplanacak banka bonolarından ihraç rakamı 350 milyon lira olan 91  gün vadeli bono, talep toplama dönemi sonunda referans alınacak gösterge hazine  bonosu faizinin 40 baz puan üzerinde getiri sağlayacak. İhraç büyüklüğü 400 milyon TL olan 179 gün vadeli ikinci bono ise talep toplama dönemi sonunda referans alınacak gösterge hazine bonosu faizinin 50 baz puan üzerinde getiri sağlayacak.

İskontolu bonoların satışı, halka arz yöntemiyle yapılacak. Halka arz süresi sona erdikten sonra müşteriler, diledikleri zaman bononun alım-satımını  ikincil piyasadan da yapabilecek. Bonoların minimum satış tutarı 1.000 lira  olacak.

Halka arz edilen banka bonoları, İMKB ilgili piyasasına kote olacak ve  İMKB bono/tahvil piyasasında işlem görecek. Banka bonolarını satın alan yatırımcılar vade sonuna kadar beklerse, iskontolu hazine bonolarındaki gibi, üzerinde belirtilen faiz oranı doğrultusunda nominal getiriyi alabilecek;  bonosunu ara dönemde o anki piyasa fiyatı üzerinden satabilecek. Banka bonoları,  gösterge hazine bonosunun üzerinde faiz vererek, müşterilerine daha cazip getiri fırsatı sunacak.

"Piyasa faiz oranlarının üzerinde getiri" 

Konuyla ilgili bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Gökhan  Erün, piyasa faiz oranlarının üzerinde getiri sağlayan banka bonoları ve özel sektör tahvillerinin, yatırımcılar tarafından büyük ilgiyle karşılandığını söyledi. Ürünlerin, referans alınacak hazine bonosunun üzerinde faiz vererek, müşterilerine daha cazip getiri fırsatı sunduğunu kaydeden Erün, ''Biz de, bu dönemde yatırımcılarımıza yüksek getiri imkanı sağlayan önemli bir araç olarak  banka bonolarına öncelik verdik. Yatırımcılara, Garanti Bankası Bonosu'yla bir yandan yüksek faiz getirisi sağlıyor, diğer yandan Garanti güvencesiyle işlem yapma fırsatı sunuyoruz'' dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir