Balacan, kapasitesini artırmayı planlıyor

Günde 40 ton süt üretim kapasiteli tesislerinde çalışmalarını sürdüren Balacan, günlük kapasitelerini artırmayı planlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Süt, yoğurt, ayran, tereyağı, kaşar peyniri, köy peyniri, beyaz peynir ve lor peyniri üretimi yaptıklarını kaydeden Balaca Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Güleç, bu ürünlerin Erzincan ve ilçelerinde pazarlandığını dile getirdi. Günde 40 ton süt üretim kapasiteli tesislerinde çalışmalarını sürdürdüklerini bildiren Güleç, günlük kapasitelerini artırmayı planladıklarını söyledi.  Güleç, ''150 büyükbaş  hayvanımız var. İşletmemiz;  bin 500 metrekaresi imalat, 500 metrekaresi idari kısım, 500 metrekaresi soğuk hava deposu, 2 bin 500 metrekaresi ise depo olmak üzere 5 bin metrekare kapalı alana sahip. İşletmemiz günde 40 ton süt üretme alt yapısına  sahip olsa da bu miktara ancak yemin bol olduğu mayıs-temmuz döneminde ulaşabiliyoruz. Yılın geriye kalan aylarında ise mevcut hayvan sayısıyla günlük üretim bu kapasitenin altında kalıyor'' dedi. 

Balacan Süt Mamulleri'nin, özelleştirme kapsamında Süt Endüstirisi Kurumun'dan satın alınarak 1995 yılında faaliyete başladığını belirten Adnan Güleç, TS EN ISO 22000 ve TS EN ISO 9001 kalite yönetim sistemine sahip olduklarını kaydetti. Firmanın 20 kişiyi istihdam ettiğini dile getiren Güleç, “Tesislerin ihtiyacı olan süt, kapasitenin düşük olduğu günlerde yöredeki küçük süt üreticilerinden sağlanıyor'' diye konuştu. Hayvancılık sektörünün Doğu Anadolu Bölgesi'nde sıkıntılı günler yaşadığını vurgulayan Güleç, şunları kaydetti: ''Hayvancılık, doğu illerinin önde gelen gelir kapıları arasında yer alıyor. Fakat üretici, yeterli destek  ve teşvik alamadığı için bölgede hayvancılık her geçen gün kan kaybediyor. Özellikle tarım sektörüne verilen desteğin  bizzat tarımsal alanda faaliyet gösteren kişilere verilmesi gerektiğini düşünüyorum.''

 

Bu konularda ilginizi çekebilir