Bamen, denim sektörüne duo-core, hard core ve core spun teknolojisi ile üretilen iplikler sunuyor

Bamen markası ile iplik sektöründe faaliyet gösteren Başyazıcoğlu Tekstil, ürettiği inovatif ürünlerle dünya markası firmalara hizmet sağlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hatice ŞİMŞEK

KAYSERİ - Üretim sahasında  teknolojinin payına önem veren Bamen,  özellikle  denim sektöründe  kullanılan  duo-core, hard core ve core spun teknolojisi ile  üretilen iplikler sunuyor.

EFQM çalışmalarını şirket prensipleri ile özdeştirerek ,dünyanın ilk ve tek devlet destekli marka geliştirme programı olan Turquality çalışmalarına start verdiklerini söyleyen Başyazıcıoğlu Tekstil Genel Müdürü Murat Başyazıcıoğlu, “Dünyanın en büyük kumaş üreticileri tarafından tercih edilen, doğal  çevre ve toplumla barışık üretim anlayışıyla çalışıyoruz. Tüm paydaşlarımız için en yüksek değeri yaratarak ,sürdürülebilir büyümeyi sağlayan  bir iplik üreticisi olma vizyonumuza uygun şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Rekabet koşullarının hızla arttığı ve şirketlerin daha fazla ihracat, daha fazla üretim için çaba sarf ettiği dönemde Türkiye için bir mihenk taşı olma özelliği taşıyan Turquality programı, güçlü global Türk markaları geliştirmeyi hedefliyor. Bu anlamda biz de  Turquality çalışmalarımıza start verdik.  Bamen ailesi olarak çıktığımız bu yolda mükemmelliği, uluslararası arenada yer alabilmek adına altın bir anahtar olarak görüyoruz. Planlı ve kararlı adımlarla ilerleyerek sektörümüzdeki maratonda ilkler arasında yer almayı hedefliyoruz’’ dedi.

Firma hedefleri doğrultusunda Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarına önem vererek sürekli gelişim sağladıklarını ifade eden  Başyazıcıoğlu , ürünlerinde katma değere önem verdilerini söyledi. Dünya çapında bir çok firma ile işbirliği içinde olduklarını aktaran Başyazıcıoğlu, “ Bu alanlara yönelik olarak kendi bünyemizde Ar-Ge & Ür-Ge çalışmaları yaparak , her türlü karışım, organik, selülozik, sentetik iplik boyamalarını yapıyoruz. Aynı zamanda bu ipliklere antibakteriyel, aloe veralı, anti-stress, leke tutmaz, güç tutuşma gibi özelikler kazandırarak  piyasada  trend sağlıyoruz. İnovasyon potansiyelinin  farkında olarak Ar-Ge çalışmalarımızı bu yönde ilerletmeye gayret gösteriyoruz. Sektörün devleri ile çalışarak kalite ve hizmet çıtamızın yükselmesini sağlıyoruz. Bununla beraber ‘’insana yatırım’’ politikamızı da sürdürmeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Üretimde kullandıkları teknolojiye değinen Başyazıcıoğlu , “Ürünlerimizde özellikle  denim sektöründe  kullanılan  duo-core, hard core   ve core spun teknolojisi ile  üretilen iplikler ve bunların farklı alternatifleri kullanılıyor. Tüketicilerin sorunlarının başında gelen pilling gibi hataların önüne geçen iplikler ile   ince ve narin yapıda olmasına karşın daha sıcak tutan kumaşlar üretebilecek iplikler imal ediyoruz. Boyahanemizde üretim potansiyelimiz, kalitemiz ve projelerimiz ile bir çok kuruluşa akredite olarak hizmet sağlıyoruz. Kesiksiz flament halde ipliklerin  boyanması çalışmaları ile birlikte müşterilerimize farklı alanlarda hizmet veren ürünlerimizi de üretmeye başladık. Sonuçlarını aldığımız ve üretimine başladığımız yeni ürünlerimizin yanı sıra çalışmaları devam eden ürünlerimizi de ikinci çeyrekte üretmeyi planlıyoruz” 

2015 yılı hedefleri içinde katma değerli üretim ve inovasyona yönelerek ihracat oranlarını artırmak olduğunu vurgulayan Murat Başyazıcıoğlu, “Toplam iplik satış ciromuzda ihracatın payın yüzde 60’a kadar yükseltmek bu yıl  stratejik hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu hedef doğrultusunda ham iplik ve boyalı iplik işletmelerimizde yapılan San-Tez, Teydeb / TUBİTAK ve Kaizen projeleri ile sektör devlerinin tercih ettiği kuruluş hedeflerine, güçlü ekibimiz ve vizyoner kimliğimiz doğrultusunda hızla ileriyoruz.Bu projelerimizle üniversite-sanayi iş birliğini de artırıyoruz. Bir çok hususta sektöre yön veriyoruz. İç pazarda ölçek avantajımızı kullanarak çalışmak istediğimiz üst segmentli firmaları seçebilme imkanına sahibiz. Basic ürünlerden çok katma değeri yüksek ve inovatif ürünlere yöneliyoruz ve  bu konuda ekip arkadaşlarımla birlikte yılmadan ve ödün vermeden çalışmaya  devam edeceğiz, diye konuştu.