BASF’nin Türkiye cirosu 740 milyon Euro

BASF, cirosunu %3’e yakın büyümeyle 74 milyar Euro’ya çıkardı. BASF’nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki 34 ülkeyi yönettiği Türkiye’deki satış geliri ise 740 milyon Euro’ya ulaştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kimya şirketi BASF, 2013 yılında bir önceki yıla göre satışlarını ve kazançlarını artırdı. Yılın tamamında satışlar %3’e yakın artış göstererek 74 milyar Euro’ya ulaştı. Petrol, Gaz ve Tarımsal Çözümler segmentlerinde meydana gelen hacim odaklı önemli satış artışı da bu büyümenin temel unsuru oldu.

Net geliri 4,8 milyar Euro

2013 yılında özel kalemler öncesinde FVÖK 543 milyon Euro artış göstererek 7,2 milyar Euro’ya yükseldi. Bitki koruma ürünleri ile Fonksiyonel Malzemeler ve Çözümler segmentinin yüksek katkısına ek olarak bu artış, büyük oranda diğer segmentlerin kazançlarının iyileşmesiyle sağlandı. BASF’nin net geliri ise geçen yıl elde edilen seviyenin biraz daha üzerinde gerçekleşerek 4,8 milyar Euro olarak kaydedildi.

BASF Türkiye’de büyümesini sürdürecek

BASF, 6 üretim tesisi ve 800’e yakın çalışanıyla faaliyet gösterdiği Türkiye'de 740 milyon Euro satış geliri elde etti. Türkiye, BASF’nin Avrupa bölgesinde yer alıyor ve İstanbul, Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki 34 ülkenin operasyonel merkezi olarak sorumluluk üstleniyor. BASF SE İcra Kurulu Başkanı Dr. Kurt Bock, Türkiye’ye büyük önem verdiklerini belirterek, “Türkiye,  uzun vadede bizim için çok önemli konumda bulunan bir ülke. Türkiye’de büyümeye devam edeceğiz” dedi.

Dr. Bock: “2014’e temkinli bir iyimserlikle girdik, küresel ekonomide daha hızlı büyüme bekliyoruz”

Dr. Kurt Bock, 2013 finansal sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “2013, sektörde karşı yönden esen rüzgarla birlikte yine zorlu bir yıl oldu. Buna rağmen hedefimizi gerçekleştirdik: Daha fazla satış yaptık, müşterilerimizle daha yakın bir işbirliği içerisinde olduk ve portföyümüzü genişlettik” dedi. BASF CFO’su Dr. Hans-Ulrich Engel ise 7,9 milyar Euro ile operasyonel nakit akışının rekor bir seviyeye ulaştığını belirtti.

2014'de biraz daha hızlı büyüme bekleniyor

2014 yılına ilişkin öngörülerini de paylaşan Dr. Bock, “Bu yıl da güçlü rüzgârlar beklemiyoruz. Bununla birlikte, global ekonomik gelişmeleri dikkate alarak ihtiyatlı bir iyimserliğe sahibiz. Dünya ekonomisinin, devam eden değişkenliğe rağmen 2014 yılında biraz daha hızlı büyümesi bekleniyor” dedi.

BASF, global kimya sektörüyle ilgili olarak önceki yılın seviyesine benzer büyüme hızları öngörüyor ve nakliye, tüketici ürünleri ve elektronik sanayileri gibi önemli müşteri sanayilerinde daha yüksek büyüme olacağını tahmin ediyor. Bu durumun, BASF üzerinde olumlu bir etkiye sahip olacağı öngörülüyor. Dr. Bock “BASF olarak, 2014 yılında zorlu olmaya devam edecek pazar ortamında iyi bir performans sergilemeyi bekliyoruz. Diğer etkileri dışarıda tutarak satış hacimlerimizi artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir