Beko, Barcelona'ya sponsor oldu

Sponsorluk anlaşması imzalandı... Beko'nun yeni logosu, 4 yıl boyunca FC Barcelona'nın yeni formasının sol kol kısmında ve antrenman kitlerinin üzerinde yer alacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Koç Holding bünyesindeki Arçelik'in uluslararası markası Beko, İspanyolların efsane futbol takımı Barcelona'ya sponsor oldu. Beko'nun aynı gün lansmanı yapılan yeni logosu, 4 yıl boyunca FC Barselona'nın yeni formasının sol kol kısmında ve antrenman kitlerinin üzerinde yer alacak. Bu anlaşmayla FC Barcelona, yayıncı kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşları dışında ilk kez formasının sol kol kısmını bir markaya tahsis ediyor. Yeni forma, sezon başlangıcı itibariyle Neymar ve Lionel Messi’nin de dâhil olduğu Barcelona'nın dünyaca ünlü oyuncuları tarafından giyilecek.

'Beko tam bir başarı öyküsü'

Barça'nın dünyaca ünlü stadyumu Camp Nou'da gerçekleştirilen imza töreninde konuşan, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, anlaşmanın dünyanın iki büyük global markasını bir araya getirdiğinin altını çizdi. Beko’nun global pazarlardaki gelişimini tam bir başarı öyküsü olarak nitelendiren Koç, "Beko'nun uluslararası bilinirliğinin yanı sıra, yenilikçi ürünleri ve üstün teknolojisi sayesinde aldığı ödüller bizi gururlandırıyor. Bizi bugün tarihi öneme sahip Camp Nou'ya, dünyanın en çok taraftara sahip futbol kulüplerinden birinin evine getiren de bu global başarıdır" dedi.

Beko ve FC Barcelona’nın birlikteliklerinin uzun ömürlü olacağını umduğunu, iki markanın da paylaştığı değer ve mottoların birbiriyle örtüştüğünü belirten Mustafa Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mottosu ‘Bir Kulüpten Daha Fazlası’ olan FC Barcelona gibi Beko da her zaman kendini yenilemeye odaklanmıştır. Önümüzdeki yıllarda bu iki markanın kazanacağı başarılar konusunda hiç şüphem yok. Bugün, dünyanın en hızlı büyüyen küresel markalarından biri ile dünyanın en çok sevilen ve desteklenen futbol kulübü bir araya geliyor."

'Beko'ya güveniyoruz'

FC Barcelona Başkanı Josep Maria Bartomeu ise FC Barcelona olarak, Beko’nun Barça Ailesi’nin bir parçası olmasından gurur duyduklarını belirterek, "Beko’nun başta basketbol olmak üzere spor alanında çok önemli çalışmaları var. Şimdi de Barça’ya güvendiler. Biz de Beko’ya güveniyoruz. Birlikte her iki tarafa da önemli faydalar sağlayacağına inandığımız yeni bir yolculuğa başlıyoruz" ifadesini kullandı.

'Türkiye'de 11 milyon taraftarımız var'

Barcelona'nın Türkiye’de çok sevildiği ve desteklendiğinin altını çizen Bartomeu, şöyle devam etti: "Barça’nın bir futbol kulübünden daha fazlası olduğunu bilen ve eşsiz mizacımızı benimseyen yaklaşık 11 milyon futbolseverin Türkiye’de Barça’yı desteklediğini biliyor; takip edilen en popüler kulüpler arasında yer aldığımızı tahmin ediyoruz. Barça için, bu, sportif başarılarımızdan çok daha değerli.”

Bu konularda ilginizi çekebilir