Beşler Makarna'dan çölyak hastaları için 'glutensiz makarna' üretim hattı yatırımı

Çölyak hastaları için glutensiz makarna üreten tek firma olan Beşler Makarna, kaliteli glutensiz makarnayı uygun fiyata düşürmek için çalışmalar yapıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

M. Tekin ÇİÇEK

GAZİANTEP - Türkiye’nin önde gelen makarna üreticilerinden Beşler Makarna, bir ilke imza attı. Glutensiz üretim hattını devreye aldıklarını söyleyen Beşler Makarna Genel Müdürü Kemal Çakmak, “ Türkiye’de kendi tesislerinde glutensiz makarna üreten tek firmayız. En kaliteli glutensiz makarnayı üretmeyi hedefliyoruz” dedi. 

Beşler Makarna, Çölyak hastaları için üretime geçiyor. DÜNYA gazetesine açıklamalarda bulunan Beşler Makarna Genel Müdürü Kemal Çakmak, “Piyasadaki en kaliteli glutensiz makarnayı üretmek amacıyla daha fazla yatırım yaparak gerçekleştirdiğimiz ‘Glutensiz Makarna’ projemiz kapsamında 3 yıldır büyük emekler sarf ettik. Glutensiz ürünlerimiz için yeni hattımızı devreye aldık. Türkiye’de kendi tesislerinde glutensiz makarna üreten tek firmayız. Beşler Makarna olarak, glutensiz makarna projesi ile çölyak hastalarının kaliteli glutensiz makarnayı uygun fiyatla almasını sağlamayı hedefliyoruz. Ayrıca yürüttüğümüz çalışmalarla toplumun dikkatini çölyak hastalığına çekmeyi istiyoruz” diye konuştu. 

orrrr.jpg

Türkiye’nin her noktasına ulaşmayı planlıyor

Türkiye’deki ithal makarnaların çok yüksek fiyatlarla satıldığını belirten Çakmak, “Biz de şirket olarak, bu projeyi sosyal sorumluluk projesi olarak gördük. Biz, ürettiğimiz makarnaları çok daha uygun fiyatlarla çölyak hastalarına ulaştırmayı amaçlıyoruz” dedi. Tüm çölyak hastalarının ürünlerine daha hızlı ulaşabilmeleri için için, e-ticaret konusunda uzman bir firmayla işbirliğine gittiklerini aktaran Çakmak, “Çok kısa bir süre içerisinde Türkiye’nin her noktasına glütensiz makarnalarımızı göndermeye başlayacağız” dedi. İhracat çalışmalarına da değinen Çakmak, ürünlerini 90’ın üzerinde ülkeye gönderdiklerini söyledi. Çakmak, “Türkiye’nin 1000 büyük ihracatçı firması arasında yer alıyoruz. Biz glutensiz makarnalarımızın yalnızca Türkiye’de değil, dünya pazarında da kalitesi ve lezzetiyle adından söz ettireceğiz.

Bu konularda ilginizi çekebilir