Birlikler, üretim kapasitesini 5 bin tona çıkaracak

Birlikler Geri Dönüşüm ve Plastik Genel Müdürü Küçük, "2017 yılı için yeni yatırım planlarımız var. İlerleyen yıllarda geri dönüşümde farklı alanlara da yönelmek istiyoruz. Şu anda hurda plastiği yurtdışından getirmek için projeler yürütüyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ARZU BAĞCI

KAYSERİ - Sekörde plastik geri dönüşümü konusunda faaliyet gösteren Birlikler Geri Kazanım ve Plastik, gerçekleştirdiği ikinci üretim hattı yatırımıyla kapasitesini artıracak. Yumuşak grup naylon hurdası atıklarından ikincil plastik hammadde üretimi yaptıklarını söyleyen Birlikler Geri Dönüşüm ve Plastik Genel Müdürü Mustafa Küçük, geçen yıl 2 bin ton hurda ürün işlediklerini açıkladı. Geçen yıl 4 milyar 100 bin TL ciroyla hedeflerine ulaştıklarını belirten Küçük, "Daha önce tek bir ünitede üretim yapıyorduk. Bu yıl içinde ikinci üretim ünitesi için yatırım yaptık. Bu yatırımla üretim kapasitemizi 5 bin tona çıkarmayı hedefliyoruz. Hedef ciromuzu da 10 milyar TL olarak belirledik" şeklinde konuştu.

Birlikler Geri Kazanım ve Plastik olarak hurda plastikten ikincil hammadde üretimi yaptıklarını anlatan Mustafa Küçük, Kayseri OSB'de 2 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 5 bin 500 metrekare alanda faaliyet gösterdiklerini aktardı. Müşteri portföylerinde yüksek tonajlı üretim yapan firmalar olduğunu kaydeden Küçük, 2017'de yeni yatırımlar planlarının olduğunu bildirdi. İlerleyen yıllarda geri dönüşümde farklı alanlara da yönelmek istediklerini belirten Küçük, şu anda hurda plastiği yurtdışından getirmek için projelerinin olduğunu açıkladı. Ürün kalitesini artırmaya yönelik Ar-Ge çalışmalarının bulunduğunu da dile getiren Küçük, az çalışanla daha fazla mal üretebilen makine araştırması yaptıklarını vurguladı. 

Müşteri sayısını artırmayı planlıyor

Günümüzde LDPE diye tabir edilen düşük yoğunluktaki polietilenden F2, elteks ve P100 imalatı yaptıklarını açıklayan Mustafa Küçük, aylık üretim kapasitelerinin 350 ton civarında olduğu bilgisini verdi. İmlatını yaptıkları ürünleri bir saatlik aralıklarla belli testlere tabi tutarak kalite standardlarını korumaya çalıştıklarına dikkat çeken Küçük, "Daha uygun fiyata hurda bulma gayreti içerisindeyiz. Yüksek tonajlı üretim yaptığımız için şu anda iç pazarda 3 müşterimiz bulunuyor. Bu sayıyı yaklaşık yediye çıkarmayı amaçlıyoruz. Firma olarak prensip gereği düşük tonaj ve TIR yüklemesi olmayan firmalarla çalışmıyoruz" diye konuştu. 

Toplamda 35 kişiye istihdam sağladıklarını dile getiren Küçük, konusunda uzman personelleriyle teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve bu kalitelerine yasıttıklarını vurguladı. Firma olarak kaliteli hizmet verme gareti içinde olduklarını bildiren Küçük, "Çalışmalarımızı işinin ehli kişilerce yürütüyoruz. Sektörde hizmet seviyesini sürekli yükselterek, müşteri memnuniyetini artırmayı hedefliyoruz" dedi.

"Yasalardan dolayı üretim yavaşladı"

Geri dönüşümünülke ekonomisine katkı sunan sektörlerin başında geldiğine dikkat çeken Mustafa Küçük, yasalarından dolayı üretimde yaşavlamanın yaşandığını söyledi. Sektördeki üreticilerin yaklaşık yüzde 70'inin lisanssız ve kaçak imalat yaptığını iddia eden Küçük, "Devletin lisanssız firmalara müdahalesi geç oluyor. Dolayısıyla tam lisansa ve devletin isteklerine uyan firmaların rekabet gücü kırılıyor. Sektör, işin ehli kişilerin elinde olmadığından  dolayı üretim ve ürün kalitesi etkileniyor. Geri dönüşüm keyifli ve karlı bir sektör ama kardan çok bu işi bilmek önemli. Devletimizin bu konuya çok ciddi eğilim içinde olup, sektörün daha disiplinli olmasını bekliyoruz" açıklamasını taptı.

Bu konularda ilginizi çekebilir