BKM Ekspress’ten ‘göz kırparak’ ödeme

Bankalararası Kart Merkezi Laboratuvarı'nın geliştirdiği dijital cüzdan, Google Glass üzerinden ödeme yapma imkânı sunuyor. Dijital cüzdan sayesinde alışveriş yapmak için "göz kırpmak" ve "sesli komut" vermek yeterli olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Dr. Soner Canko, BKM Laboratuvarı’nın (BKMLab) imzasını taşıyan BKM Express’in giyilebilir ödemeyi başlatan ilk dijital cüzdan olduğunu ifade etti. Canko, “Giyilebilir cihazlar üzerinden ödeme imkanı sunan BKM Express, kullanıcılarına Google Glass üzerinden alışveriş deneyimi yaşatacak” dedi. Canko’nun verdiği bilgiye göre bu uygulama sayesinde, 16 bankanın kredi kartı ve banka kartının tanımlanabildiği BKM Express ile Google Glass’tan alışveriş yapmak için “göz kırpmak” ve “sesli komut” vermek yeterli olacak. 

Canko, projeleri hayata geçirmekte lokomotif rol üstlenen BKMLab’ın 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren bin metrekarelik yeni alanında hizmet vermeye devam edeceğini bildirerek, “Bize deseniz ki, BKM olarak kaç iş yapıyorsunuz? Cevap 98. En önemli işiniz ne? Tabii ki güvenlik” dedi. Canko, güvenliği kendileri için “olmazsa olmaz” bir unsur olduğunu vurguladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Google Glass’tan ödeme yönteminden yararlanabilmek için BKM Express üyesi olmak yeterli olacak. Mevcut üyeler ise şifreleri ile dijital cüzdanlarına ulaşabilecek. Bu aşamadan sonra Google Glass üzerinden açılan BKM Express uygulaması ve sesli komutlar ile BKM Express kullanıcısı almış olduğu ürünün ödemesini yapabilecek. BKMLab, önümüzdeki dönemde adından çok söz ettirecek projelere imza atacak. BKMLab’ın, yeni ödeme teknikleri ile ödeme sistemleri sektörüne ivme katacak ve kart kullanıcılarının hayatını kolaylaştıracak birçok projeyi hayata geçirmesini hedefl iyoruz.”