Bostancı Damper, ihracatını artırmayı hedefliyor

Türkmenistan ve Cezayir’de de satış ofisleri bulunan firma, yurtdışı faaliyetleri ile ihracatını artırmayı istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek FİDAN

KAYSERİ - Bostancı Grup; otomotiv, araç üstü ekipmanları, metal, tekstil, yalıtım, akaryakıt ve gıda gibi bir çok sektörde  faaliyet gösteriyor.  Dış pazarı önemseyen firma, Ankara’ya açtığı ihracat ofisi ile araç üstü ekipmanları alanında ihracat yapıyor. Firmanın, Türkmenistan ve Cezayir’de de satış ofisleri bulunuyor. Bostancı Damper, yurtdışı faaliyetleri ile ihracatını artırmayı istiyor.

1970'li yıllarda faaliyetlerine başlayan Bostancı grup, otomotiv, araç üstü ekipmanları, metal, tekstil, yalıtım, akaryakıt ve gıda gibi her alanda  faaliyetini sürdürüyor. Bostancı Damper ,araç üstü ekipman üretimlerini ise İncesu  SB'deki yerinde 5 bin metrekaresi kapalı, 20 bin metrekarelik  alan üzerinde gerçekleştiriyor.

Bostancı Damper’in faaliyetlerinden bahseden Bostancı , "Araç üstü ekipman üretimimizi,  İncesu OSB'de alanında tecrübeli kadronuzla yapıyoruz Bostancı Damper’ de 30 kişilik istihdamımızla  hizmet veriyoruz. .Bostancı Grup olarak toplamda 600 kişiye istihdam sağlıyoruz. Yılda 500 adet araçüstü ekipman üretim kapasitesine sahibiz” dedi. 

Damper kısmında cirolarının yüzde 80’ini ihracattan karşıladıklarını belirten Bostancı, ihracat alanına önem verdiklerini söyledi. Ankara’da ihracat ofisleri bulunduğunu söyleyen Bostancı , “ Dış pazardaki müşteri portföyümüz ,daha çok Türk müteahhitlerinin hedef ülkeleri olan Türk Cumhuriyetleri. Cezayir, Rusya ve Kazakistan'a da  ihracat yapıyoruz.  Ülkemiz, özellikle Türk Cumhuriyetleri'nde  tam bir tedarik merkezi haline geldi. Geçen yıl hedeflediğimiz yaklaşık 30 milyon dolarlık  ihracat hedefimizi yakaladık. Dış pazarı önemsiyoruz. Damper şirketimizin  bünyesinde , başta damper olmak üzere çeşitli ürünleri  ihraç eden bir ihracat ofisimiz var. Bunun yanı sıra  Türkmenistan'da  ve Cezayir'de satış ofislerimiz bulunuyor "diye ifade etti.

'Ar-Ge çalışmalarına önem veriyoruz'

Ar-Ge çalışmalarına büyük  önem verdiklerini ifade eden Bostancı,” Gerek kendi bünyemizde gerekse dışardan Ar-Ge çalışmaları için  destek alıyoruz. Gelecek yıl çok farklı ürünlerle   damper sektörüne yenilik getirmeyi hedefliyoruz .Bu alanda  yatırım yapmaya devam edeceğiz” diye sözlerine ekledi. 

'Sektörde haksız rekabet söz konusu'

Sektörün   sıkıntılarına değinen Bostancı, "Sektörümüzde de diğer sektörlerde olduğu gibi haksız rekabet sıkıntısı var. Bu rekabet şekli  yüzünden  kârlılıklarımız düşüyor. Bu sıkıntıları aşmak için  de bizlere görev düşüyor. Sektör içerisinde herkes birbirine saygı gösterir, kooperatifçilik zihniyeti ile hareket edip maliyetlerimizi daha da aşağıya çekersek ; ülkemize yakışır seviyede iş yapıp firmalarımızı daha iyi noktalara taşıyacağımızı düşünüyorum "diye konuştu.

 Firma olarak inşaat sektörüne hizmet verdiklerini ifade eden Bostancı," Şu an da  inşaat serisi üretiminde ciddi söz sahibi olan Mercedes Benz , bu alandaki üretiminin yüzde  70' ini ülkemizde gerçekleştirmekte. Bu da ülkemizin Ortadoğu'daki konumu ve yabancılar tarafından bakıldığında uluslararası konjonktürde yatırıma uygun ,güvenilir liman olduğunun göstergesidir. Bu sebeplerden dolayı otomotiv ve yan sanayi sektörünün her geçen gün gelişip büyüyor" diye belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir