Boytaş işçilerine yüzde 20 zam

Geçtiğimiz ay iş bırakma eylemi yapan Boytaş işçilere sevindiren haber geldi. Boydak Holding, Toplu İş Sözleşme Görüşmeleri'nde yüzde 20 zam oranıyla anlaşmaya varıldığını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Merkezi Kayseri'de bulunan Boydak Holding bünyesindeki mobilya, tekstil ve çelik iş grubuna üretim yapan şirketler ile taraf sendikalar arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tamamlandı.

3 ayrı sendika ile imzalanan sözleşmede işçi ücretlerinde bu yıl için ortalama yüzde 20’lik artış sağlandı.

Türkiye’de 8 ayrı sektörde 41 şirketiyle faaliyetlerini sürdüren Boydak Holding’in taraf sendikalar ile gerçekleştirdiği sözleşme kapsamında; mobilya, tekstil ve çelik iş grubu şirketlerinde çalışan işçilerin ücretlerinde toplamda yapılan yüzde 20’lik zam uygulamasının yanı sıra; kira, yemek, çocuk ve yakacak gibi sosyal yardım kalemlerinde de zam oranı seviyelerinde iyileştirme yapılacak.

Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak, işçi ve işveren temsilcileri arasında yapılan görüşmeler sonucunda varılan mutabakatla 2015 ve 2016 yıllarında uygulanacak zamların, günümüz ekonomik koşulları düşünüldüğünde Boydak Holding’in en önemli paydaşı olarak gördüğü çalışanlarına verdiği önemin bir göstergesi olduğunu belirtti.

İç Anadolu Bölgesi’nin en büyük, Türkiye’nin sayılı gruplarından Boydak Holding’in işçi hakları ve iş barışına duyduğu saygıya vurgu yapan Memduh Boydak, şöyle dedi:

"Yaptığımız işin merkezine daima çalışanımızı, insanı koyan bir grubuz. Yarım asrı aşkın süredir işçimizle el ele, omuz omuza, iş barışını hiç zedelemeden, karşılıklı hassasiyetle Kayseri ve Türkiye için çalışıyoruz. Dün olduğu gibi bugün de en değerli kaynağımız olarak gördüğümüz çalışanlarımızın haklarını en üst seviyede tutmak için diyalog ortamını, uzlaşı zeminini her daim destekliyoruz. Vardığımız son mutabakat da, bu konudaki kararlılığımızı ve inancımızı bir kez daha ortaya koymuştur. İşçilerimize enflasyonun ve ülke ekonomik şartlarının üzerinde imkânlar sunarak, birlikte üretip, paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz."

2 bin işçi iş bırakmıştı

Kayseri'de 'Boytaş' 1, 2, 3, 4, 5 fabrikalarında çalışan 2 bin işçi, örgütlü oldukları Öz Ağaç-İş Sendikası’nın sözleşme dönemi olmasına rağmen taleplerini dinlememesi üzerine iş bırakmıştı. İşçiler maaşlarına yüzde 30 zam yapılmasını talep etmişti.

İşçilerin bu talebi üzerine Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Boydak da gelerek işçilerle görüşmü, "Arkadaşlar, merak etmeyin, sizleri mağdur etmeyeceğiz. Benim bu olaylardan hiç haberim yoktu. Sabah geldiğimde arkadaşlar söyledi ve haberim oldu. Bizler de inanın sizlerin daha iyi ücret alması için çırpınıyoruz. Yüzde 30 zam istiyorsunuz. Bu zammı veririz ama 2 sene sonra bu fabrikalar batar. Bütün bunları düşünerek, işlerinizin başına dönün" diye konuşmuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir