Boyteks, bu yıl 35 milyon euro'luk yatırım yapacak

Modernizasyona odaklanan Boyteks Tekstil, örme ve dokuma yatak kumaşında kapasiteyi artırmaya hazırlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HATİCE ŞİMŞEK 

KAYSERİ - Geniş ürün yelpazesi ile mobilya ve yatak üreticilerinin kumaş adına ihtiyacı olan birçok ürünü bulabileceği konsept sunan Boyteks Tekstil, örme ve dokuma yatak kumaşında kapasiteyi artırmaya hazırlanıyor. Ayrıca kadife ve çözgülü örme alanlarına da yatırım yapacaklarını belirten Boyteks Tekstil Genel Müdürü Mustafa Yıldırım, "Bu yıl firma olarak 35 milyon euro'luk bir bütçeyi yatırım için kullanmayı planlıyoruz. Yatırım alanlarımızı ise makine, inşaat ve modernizasyon üzerine olacak" dedi.

Endüstriyel tekstilde gerçekleştirdiği inovasyonlar ve yatırımlarla yurt içi ve dışında faaliyet gösteren Boyteks, yatak kumaşı, döşemelik kumaş ve halı üretimi yapıyor. Firma, yaklaşık 40 toptancı ve bayinin oluşturduğu geniş dağıtım kanalı ile yatak ve mobilya üreticilerinin önemli tedarikçilerinden biri konumunda. 2015 yılında yüzde 20 büyüyen firma, bu yıl ise kapasite artışı, yeni inşaat ve modernizasyon yatırımları için 35 milyon euro'luk bütçe ayırdı. Boyteks ürünlerinin bugün itibarıyla yaklaşık 100 ülkeye ulaştığını ifade eden Mustafa Yıldırım, Kayseri tesislerinde yatak kumaşı, halı, kadife ve çözgülü kumaş üretimi yaptıklarını belirterek, "Markalı ihracatta Türkiye'nin ilk 10 firması arasında yer alıyoruz. Markamız, son yıllarda Türkiye'nin en fazla ihracat gerçekleştiren firmaları arasında bulunuyor. Kuruluşundan bugüne sürdürdüğümüz strateji, verimli operasyon becerileri ve etkin risk yönetimimizle küresel pazarda marka bilinirliğimizi yükseltmeye devam ediyoruz. 2015 yılını yüzde 20'lik büyüme ile kapattık" diye konuştu.

"ITMA'ya katılarak makine altyapısını oluşturduk"

Geniş ürün yelpazesi ile Boyteks'in mobilya ve yatak üreticilerinin kumaş adına ihtiyacı olan birçok ürünü bulabileceği konsept sunduklarını dile getiren Mustafa Yıldırım, örme ve dokuma yatak kumaşında kapasiteyi artıracaklarını ifade etti. Ayrıca, kadife ve çözgülü örme alanlarına da  yeni yatırımlar yapacaklarının altını çizen Yıldırım, şöyle devam etti: "2016 yılı yatırım hamlelerine başladık. Boyteks Tekstil olarak Bu yıl 35 milyon euro'luk bir bütçeyi yatırım için kullanmayı planlıyoruz. Makine, inşaat yatırımları ve modernizasyon üzerine yatırımlarımız olacak. Bu bağlamda uluslararası fuarlardan ITMA'ya katılarak makine yatırımlarımızın altyapısını oluşturduk ve yeni anlaşmalar imzaladık. İnsan kaynağımızı da bu yatırımlara paralel güçlendiriyoruz. Koleksiyon ve Ar-Ge ekiplerimizi bu doğrultuda destekliyoruz" açıklamasını yaptı.

Üç ürün grubunda 15 uluslararası fuara katılım sağlayacak

Bu yıl yoğun fuar katılımı içeren bir program hazırladıklarını ve koleksiyon ekiplerinin şimdiden 2017 yılının trendini sergilemek için çalıştığını ifade eden Mustafa Yıldırım, "2016 yılında bizleri yoğun bir fuar programı bekliyor. Üç ürün grubumuzla bu yıl15 uluslararası fuara katılımcı olacağız. Ocak ayında Almanya'da düzenlenecek Heimtextil, Domotex fuarı ile başlayan, ABD'de katılacağımız ISPA, Çin'deki Interzum ve Domotex Asia, sonrasında Evteks İstanbul, Mood Belçika ile devam edecek yoğun bir sürece giriyoruz" şeklinde konuştu. Satış, pazarlama ve koleksiyon ekiplerinin de bu fuarlara  hazırlandığına dikkat çeken Yıldırım, "Bunun yanında aktif müşteri ziyaretlerimiz artarak devam edecek. Ekibimiz yılda yaklaşık 50 ülkeye seyahat gerçekleştiriyor. Koleksiyon ekiplerimiz şimdiden 2017 yılının trendini sergilemek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor" dedi.