Boyteks, global pazarda büyümeye odaklandı

Endüstriyel tekstilde inovasyona ağırlık verdiklerini belirten Boyteks Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İhsan Önder Honi, inovatif ürünlerle global pazarda talebi artırmayı hedefl ediklerini kaydetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ - Endüstriyel tekstilde inovasyona ağırlık verdiklerini belirten Boyteks Satış ve  Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İhsan Önder Honi, inovatif ürünlerle global pazarda talebi artırmayı hedefl ediklerini kaydetti. Mobilya sektörüne kumaş ürettiklerini kaydeden Honi, ihracat alanında geçen yıl yüzde 10 büyüme kaydettiklerini bildirdi. Honi, global pazarda daha fazla büyüyerek, tercih edilen ilk marka olmayı hedefl ediklerini vurguladı.

Önder Honi, 2002'de Kayseri'de kurulan yatak kumaşı fabrikası, 2003'te  Bursa'da faaliyete geç döşemelik kumaş fabrikası ve 2011 yılında Kayseri'de üretime başlayan halı fabrikası ile faaliyet gösterdiklerini söyledi. Geçen yıl yüzde 20'nin üzerinde büyüdüklerini belirten Honi, İhracat pastasındaki payımızı daha da artırmak istiyoruz. Başlıca hedefimiz Boyteks'i küresel bir marka haline getirmek" dedi. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerinin altını çizen Honi, "Tekstil sektöründeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Geçtiğimiz aylarda inovasyona sahip  ürünlerimizle katıldığımız ISMOB Fuarı'ndan güzel dönüşler aldık. Her yıl üç ayrı firmamız ile uluslararası fuarlara katılarak Ar-Ge ürünlerimizi sergiliyor, müşterilerimizle bir araya geliyoruz" şeklinde konuştu. Honi, her geçen gün teknoloji atılımlarını daha da artırdıklarını sözlerine ekledi. 

2014 Haziran ayından itibaren Turquality kapsamına alındıklarını aktaran İhsan Önder Honi, "Aldığımız bu destekle uluslararası pazarda zirveye oynayacağız. Markalaşma potansiyeli yüksek ürün grubuna sahip firmamızda, bütün süreçleri kapsayan  kurumsallaşma ve gelişimi sağlayarak, uluslararası pazarlarda global oyuncu olmayı hedefliyoruz " dedi.