Brisa'dan 190 milyon dolar yatırım

Bu yıl yaklaşık 170- 190 milyon dolar yatırım hedeflediklerini söyleyen Brisa Genel Müdürü Gürçay, “Bunun 120- 140 milyon dolarını Aksaray’daki ikinci fabrikamıza ayırdık” diye konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Brisa, global ölçekte yatırımlarını hızlandırdı. Bu yıl yaklaşık 170- 190 milyon dolar yatırım hedeflediklerini söyleyen Brisa Genel Müdürü Yiğit Gürçay “Bunun 120- 140 milyon dolarını Aksaray’daki ikinci fabrikamıza ayırdık” dedi. Aksaray fabrikasında binler seviyesinde istihdam sağlamayı planladıklarını bildiren Gürçay, bu bölgeyi uzun süren araştırmalar sonucu belirlediklerini söyledi. 

Gürçay, her 3 lastikten birinin Brisa markalarına ait olduğunu belirterek Lassa markasın da başta Avrupa olmak üzere dünya pazarlarındaki gücünün artığını anlattı. Gürçay, geçtiğimiz yıl, Avrupa’da her ay bir mağaza açtıklarını vurguladı. 

Gürçay, 23 ülkede 130’un üzerinde Lassa tabelası altında lastik satış ve hizmet mağazası bulunduğunu aktardı ve “Aktif olmadığımız coğrafyalara açılıyoruz. FC Barcelona anlaşmamızla 1 milyar kişiye ulaşmayı hedefl iyoruz” bilgisini paylaştı. Gürçay, İran pazarına ilişkin soruya ise, “İran’a doğru bir ortakla, yeni bir distribütörle yatırım yapmaya başlıyoruz. 20 küsur mağazaya ulaşacağız bu sene içinde. Önümüzdeki sene de yaklaşık 40’lara çıkmaya düşünüyoruz. İran pazarı keyifl i bir pazar olacak gibi gözüküyor” diye yanıtladı.