"Büyük otellerin fiyat kırması büyük tehlike"

Wish More Hotel İstanbul Genel Müdürü Erkan Akkurt, turizmdeki kriz nedeniyle büyük otellerin gecelik 300-400 euro ücretlerden 70 eurolara indiğini ve bunun geri dönüşünün imkansız olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

EMRE ESER

Geçtiğimiz yaşanan turizm krizi ile güney bölgelerinden sonra en fazla İstanbul'un sıkıntı yaşadığını ifade eden Wish More Hotel Genel Müdürü Erkan Akkurt, krizde büyük otellerin pratik davranmak adına büyük yanlışlara düştüğünü ve bu durumun İstanbul'daki şehir otelciliği için sürdürülebilir bir durum olmadığını ifade etti. Akkurt, İstanbul'da 3 sene önce büyük otellerin 300-400 euroluk gecelik fiyatlar ile müşteri kabul ettiğini ancak krizden sonra 70 eurolara kadar düştüklerini ve bu fiyatların tekrar yukarı çekilemeyeceğini dile getirdi.

Büyük otellerin fiyat kırmasındaki amacın kısa süreli sıcak para girdisi sağlamak olduğunu belirten Akkurt, "Bu şekilde sağlıklı bir ekonomik döngü sağlanamıyor. kısa süreli para akışı sağlansa da kar edilemediği için günün sonunda tüm sektör zarar edecek. 400 eurolardan başlayan fiyatlamalar 70 eurolara kadar indi daha da inecek gibi. İki sene sonra gelen müşteriye tekrar 300-400 euro fiyatlama yapılması imkansız. Ayrıca büyük oteller bu durumda doymadığı için, kendi açıklarını bizim müşteri kitlemiz ile kapatıyorlar ve şehir otelleri de büyük zarar görüyor. Sonuçta aynı fiyata çok farklı seçenekler ortaya çıkmış oluyor. 5 yıldızlı oteller 3 yıldızlı otel fiyatı veriyor." şeklinde konuştu.

Markayı ABD'ye taşıyacak

İstanbul'da turizm krizinin patlak verdiği dönemde yeni bir marka yaratarak büyük bir yatırım yaptıklarını ifade eden Akkurt, "İstanbul'da iki otel daha açacağız ardından bu markayı ABD'ye taşımayı düşünüyoruz. Sıfırdan başlayıp emin adımlar ile ilerlemek istiyoruz" dedi.

Bu oteli 120 milyon liralık bir yatırım ile faaliyete geçirdiklerini dile getiren Akkurt, müşteri kabul etmeye başladıklarından bugüne kadar artan bir grafiklerinin olduğunu söyledi. Akkurt sözlerine şöyle devam etti:

Alternatif çözümler ürettik

Burada yatırım yapmamızın asıl sebebi AVM'nin yanında olması ve Atatürk Havalimanı ile şehir merkezi arasında bir lokasyon olması. Bu sayede özellikle alışveriş için gelen Arap müşteriler otelimizi tercih ediyorlar. Şimdilerde yüzde 90 doluluk oranına ulaştık. Gelirlerimizi artırmak için spor salonuna abone topluyoruz buradan tahmin ettiğimizden daha fazla katkı aldık. bunun yanında daha fazla düğün ve nişan organizasyonunun otelimiz çekmeye çalışıyoruz. Oda fiyatların oluşturduğu gelir kaybını alternatif çözümler ile aşmaya çalışıyoruz.

Turizmdeki kötü gidişe rağmen gelecekten umutlu olduklarını aktaran Akkurt, "Yaz sezonu bitmek üzere önümüzdeki aylarda hedefimiz şirket toplantıları ve lansmanları ölü sezon diyebileceğimiz kış ayları için ise bize artı sağlayacak bir nokta var. Atatürk Havalimanı'nda yaşanacak sefer iptalleri. Kar yağışı gibi olumsuz hava şartlarında THY'nin gönderdiği müşteriler ile otelimiz doluyor" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir