CarrefourSA’nın 2014 yılı hedefi 1000 mağaza ile 5 milyar TL ciro

2016’ya kadar toplamda 750 mağaza açmayı planladıklarını dile getiren Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, 8 bin de yeni istihdam ve 5 milyar TL ciroya ulaşmayı planladıklarını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Geçen yaz Fransız perakende devi Carrefour ile yaptığı anlaşma sonucu CarrefourSA’da çoğunluk hissesi ile birlikte yönetimi de üstlenen Sabancı Grubu, yönetimdeki yüzde 51’lik ağırlığı ile birlikte 2014’e hızlı girmeyi hedefliyor.  Önümüzdeki yıldan itibaren şirketi karlı hale getirmeyi planladıklarını dile getiren Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, gelecek yıl 110 milyon TL yatırım ile 100 yeni mağaza açmayı hedeflediklerini söyledi. Dinçer, 2016’ya kadar ise toplamda 750 mağaza, 8 bin yeni istihdam ve 5 milyar TL ciro elde etmeyi planladıklarını anlattı. Dinçer ve Genel Müdür Mehmet Nane, Carrefoursa’da çoğunluk hissesinin Sabancı Grubu’na geçmesinin ardından grubun yeni döneme ilişkin plan ve hedeflerini CarrefourSA Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıyla açıkladı. 

CarrefourSA mağazalarının performansından memnun olmadıklarını dile getiren Dinçer, Sabancı normlarının altında kaldığına dikkat çekerek ‘yeni bir başarı hikayesi yaratacağız’ açıklamasında bulundu.

2014’te 110 milyon TL yatırım yapacak

2014 yılının CarrefourSA için sıçrama yılı olacağını aktaran Dinçer, “Orta vadede pazarda liderliğe ulaşmak istiyoruz. 2014’te 110 milyon TL yatırım, 100 yeni market ile bin yeni istihdam hedefliyoruz. 2016 sonuna kadar bin markete ulaşarak, 5 milyar TL ciro ve 8 bin yeni istihdam hedefliyoruz” dedi. CarrefourSA, şu anda 39 ilde 244 mağaza ile hizmet veriyor.

 Sabancı Grubu’nun bir diğer perakende şirketi Teknosa’dan sonra geçtiğimiz temmuz ayında Carrefoursa’da Genel Müdürlük koltuğuna oturan Mehmet Nane de, Sabancı Grubu’nun perakendedeki gücünü CarrefourSA’nın büyüme stratejisine yansıtacaklarını belirtti. Nane, “CarrefourSA olarak Sabancı Holding’in perakende alanındaki desteğiyle birlikte 2014 yılından itibaren market konsepti, insan kaynakları ve teknolojik altyapı alanlarında yatırımlar gerçekleştirerek büyük bir değişime imza atacağız” dedi. CarrefourSA’nın büyümesini yeni marketlerle gerçekleştireceklerini belirten Nane, bugün 7 bin olan istihdam sayılarını 2016 yılı itibariyle 15 bin kişiye ulaştırmayı amaçladıklarını kaydetti. Nane, 2014 büyüme stratejilerine ilişkin şunları söyledi: “110 milyon TL yatırım ile 100 adet marketi hizmete alacağız. Buralarda taze gıda ürünlerinin yanı sıra markalı ve günlük tüketime yönelik ürünler yer alacak. ‘Tarladan rafa’ uygulamasıyla tarladaki mahsulün aracısız market raflarına gelmesini sağlayacağız. Sadece kış için 4 meyve dalında 17 bin 500 tonluk alım yaptık. Bu şekilde müşterilerimize en taze gıdayı sunuyor olacağız.”

Önümüzdeki yıl ile birlikte kâra geçeceğiz

CarrefourSA, yeni binasında CarrefourSA Akademi de hizmet verecek. Bugüne kadar başta tekstil ürünleri olmak üzere yerli üreticiler tarafından üretilen Carrefour markalı ürünleri ihraç eden Şirket, 200 milyon dolar olan ihracatını da artırmayı planlıyor. Şirketin bir diğer önemli projesi ise  Shop in Shop konsepti ile 2014 yılında mağaza içlerinde kozmetik ürünlerin sergilendiği 10 “Beuty Shop” merkezi açmak. Bu yenilikler ile uzun zamandır zarar eden CarrefourSA’yı kar eden bir zincir haline getirmeyi planladıklarını dile getiren Mehmet Nane, şirketin ilk 9 ayda 72 milyon TL’lik zararının yıl sonunda kapanmasının mümkün olmayacağını dişle getirerek önümüzdeki yıldan itibaren karlı bir operasyon haline gelmeyi planladıklarını söyledi.

Planlarımızda yok ama halka açıklık oranını artırmak isteriz

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, CarrefourSA’da halka açıklık oranının şu anda yüzde 2 civarında olduğunu söyledi.  Kısa vadede bu oranı artırmak gibi bir planlarının olmadığını söyleyen Dinçer, ama artırılması konusunda niyetlerinin olduğunu söyledi. Geçtiğimiz temmuz ayında Şok marketlerine satılan Diasa ile ilgili ise Dinçer, “Diada biz, rekabet konumunda olmadığımızı anladık ve tercihimizi CarrefourSA’dan yana kullandık” açıklamasında bulundu. Dinçer bundan sonraki dönemde Sabancı Grubu’nda yüzde 10 payı olan perakendenin payını da artırmak istediklerini belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir