Copa, 2017’de kombi üretmeye başlayacak

Coşkunöz Isı Sistemleri'nin markası Copa, pazar payını artırmak için tamamlayıcı ürünlerin üretimine başlıyor. Şirket ilk olarak kombi üretmeyi planlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Esra ÖZARFAT

BURSA - Copa markasıyla ısıtma sektöründe faaliyet gösteren Coşkunöz Isı Sistemleri, önümüzdeki yıl ısıtma ve havalandırma sektörüne yönelik tamamlayıcı ürünlerin üretimine başlayarak pazarda elini güçlendirmeyi planlıyor. Copa ilk olarak 2017’de kombi üretmeye başlayacak.

Otomotiv, enerji, savunma-havacılık, lojistik gibi birçok sektörde üretim yapan Coşkunöz Holding’in ısıtma sektöründeki firması Coşkunöz Isı Sistemleri, 1992 yılından beri Bursa Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteriyor. Dünyanın önde gelen markaları için de üretim yapan Coşkunöz Isı Sistemleri’nin ürün portföyünde panel radyatör, dekoratif panel radyatör, havlupan, hermetik şofben, radyatör vanaları ve montaj aksesuarları bulunuyor.

2005 yılında ilk olarak Almanya’da faaliyete geçen markası Copa’yla; başta Batı Avrupa, Benelux ve İskandinav ülkeleri olmak üzere tüm Avrupa’ya radyatör satıyor. Copa, 2011 yılından bu yana iç pazarda da yer alıyor.

Bugün Bursa’da 26 bin metrekarelik modern tesislerinde yıllık 2 milyon 300 bin metretül panel radyatör, 150 bin adet havlupan ve 30 bin adet hermetik şofben üretimi yaptıklarını belirten Coşkunöz Isı Sistemleri Genel Müdürü Mustafa Sütlaş, önümüzdeki yıl içinde ürün gamında çeşitliliğe gideceklerini ifade ederek kombi üretimine başlayacakları bilgisini verdi.

'Bayilerimizin elini güçlendireceğiz'

Sütlaş; “Ayrıca radyatör dışında ısıtma ve havalandırma sektörüne yönelik yenilikler olacak. Isı yayan, ısı üretebilen cihazlar, solar enerji, termosifon gibi tamamlayıcı ürünlerin de üretimine başlayacağız. Ürün çeşitliliğine giderek bayilerimizin elini güçlendireceğiz. Bu yıl sonunda adetsel bazda yüzde 14 büyüme bekliyoruz. Önümüzdeki yıl kombi ve diğer tamamlayıcı ürünlerle yine yüzde 15- 20 arasında büyüme hedefliyoruz. Ürün gamını çeşitlendirmemiz Kuzey Afrika ülkeleri, İran, Rusya gibi pazarlarda da elimizi güçlendirecek” diye konuştu.

Kurulduğu günden beri sektöründe hem yerel hem de öncü adımlar attıklarını vurgulayan Sütlaş, Copa markasıyla bugün Türkiye’nin yüzde 80’ine ulaştıklarını söyledi.

Turquality ile marka bilinirliğini artıracak

Üretimin yüzde 65’ini 40 ülkeye ihraç ettiklerini, en büyük pazarlarının İngiltere, Polonya, Romanya, Almanya, İsveç, Norveç gibi ülkeler olduğunu vurgulayan Sütlaş, buralarda bayilikler aracılığıyla satış yaptıklarını, ayrıca Almanya’da bulunan Copa Heizung GmbH ile 2005 yılından bu yana müşterilerine hizmet verdiklerini anlattı. Turquality’nin ilk adımı olan Marka Destek programında 60 markadan biri olduklarını bildiren Mustafa Sütlaş, Copa markasının uluslararası pazarlarda güçlü ve global Türk markası olma yolundaki serüveni için yol haritası belirlediklerini, bu doğrultuda tanıtım faaliyetlerine başlayacaklarını aktardı.

Bu yıl yurt içi pazarın büyüdüğünü, ihracatta göreceli bir azalma yaşadıklarını ifade eden Mustafa Sütlaş, “Bu yıl sadece iç pazarda Copa’nın bayilik yapılanması sayesinde 750 bin metretül ile bugüne kadarki en yüksek iç pazar satışımızı gerçekleştirdik, 2017’de ise kendimize ihracat hedeflerimizi arttıracak hedefler belirledik” dedi. Sütlaş; son 3 yılda Türkiye genelinde Copa ürünleri kullanılan yaklaşık 20 inşaat projesi olduğunu; hem yurtiçinde hem de yurtdışında Copa taleplerinin gitgide arttığını, Copa markasıyla yüzde 55 oranında Türkiye ve dünyada satış yaptıklarını dile getirdi.

İki yıl içinde Çin'de üretim planlanıyor

Kendi markasıyla Çin’e ihracat yapan bir firma olarak öne çıktıklarının altını çizen Sütlaş, önümüzdeki yıllarda yurt dışında üretime başlamak için de fizibilite çalışmaları yaptıklarını söyledi. İki yıl içinde Çin’de üretime başlamayı planladıklarını açıklayan Sütlaş, “Orada kendi know-how’ımız sayesinde modern üretim teknolojimizi Çin’e taşıyarak satışlarımızı büyütmeyi hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.

Bu konularda ilginizi çekebilir