DAP Yapı, İstanbul dışındaki ilk projesini İzmir’de hayata geçirecek
İstanbul dışındaki ilk projesini İzmir'de 30'ar katlı iki kuleden oluşan projesiyle gerçekleştirecek olan DAP Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, kentte kalıcı olacaklarını söyledi.
AHMET USMAN
İSTANBUL - İstanbul’da bazıları ulusal ve uluslararası ödüllü 23 projeyi hayata geçiren DAP Yapı, İstanbul dışındaki ilk projesini İzmir’de hayata geçirmeye hazırlanıyor. DAP Yapı, İzmir’in Konak bölgesinde 30’ar katlı iki kuleden oluşacak olan farklı daire alternatiflerinin yer alacağı bir proje geliştirecek.
İzmir’de geliştireceği proje öncesinde bugüne kadar gerçekleştirdiği projelere dair vizyonu ve gelecek projeksiyonunu paylaşmak üzere İzmir basınının temsilcileriyle DAP Holding binasında bir araya gelen DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Yolculuğumuzun ilk durağı Kâğıthane Şelale Evleri’ydi. Sonrasında Ümraniye-Çekmeköy hattında Şelale konseptine devam ettik. Ardından Kartal-Maltepe hattına yöneldik. Yine Kağıthane’de hayata geçirdiğimiz DAP Vadisi’ni mükemmel ofis konseptiyle iş dünyasına sunduk” dedi.
Yapımı devam eden İstMarina projesinin 2014-2015 yılında Londra’da ‘Dünyanın En İyi Yapı Geliştirme’ alanında birincilik ödülünü aldığını belirten Yılmaz, şunları söyledi: “Bu ödül başarımızı taçlandırdı. Rezidans ve ofis bloklarının yanı sıra önünde marina alanı bulunan, içinden hızlı tren geçen, alışveriş merkezi, otel, okul, hastane, restoranlarıyla İstMarina ‘dünyanın en iyi karma yaşam projesi’ olarak nitelendiriliyor. Taksim’de bal peteği mimarisiyle inşa ettiğimiz Petek Rezidans ve gökyüzü bahçelerine sahip Teras Kule’yle devam ettik. Yolculuğumuzun son durağı ise Validebağ Konakları oldu. Satış ofisi bitmeden çadır kurarak yoğun talebi karşılamaya çalıştığımız bir ön lansman dönemi yaşadık. 15 günde bu çadıra 8 bin kişi giriş yaptı. İnsanlar lüks konut satın almak için 7-8 saat, gece yarılarına kadar sıra beklediler."
Hem dünyanın çeşitli yerlerinde, hem Türkiye’de Adana, Bursa, Ankara, Antalya gibi kentlerde proje geliştirmeye çalıştıklarını kaydeden Yılmaz, "Ama bunun için doğru yer ve zaman gerekiyor” dedi. İzmir’in marka şehir olması için modern şehirleşmeye ihtiyacı olduğunun altını çizen ve kentsel dönüşümüm kaçınılmaz olduğunu belirten Yılmaz, “İzmir’in Konak bölgesinde, Atatürk Stadyumu’nun yanında İzmir’in güzelliğine yaraşır bir projeye başlayacağız. Böylelikle markalı konut anlayışımızı İzmir’e taşıyacağız” diye konuştu.
"2-3 aya temelini atacağız"
İzmir mimarisini çok incelediklerini anlatan Yılmaz, “İzmirliler için balkon çok önemli. Yerel dokunuşları, tarihi ve rahatlığı seviyorlar. Şimdiye kadar muhteşem binalar yaptık. İzmir’in yaşam tarzını koruyan, İzmir mimarisine saygılı binalar olacak. 2-3 aya temel atarız. İzmir’in dönüşüme, yenileşmeye ihtiyacı var. İzmir’e kalıcı olmaya geliyoruz. Bir tek proje yapıp dönmeyeceğiz” dedi.
"Vatandaşlardan çok hızlı talep geldiği için yabancılara yönelmedik"
Konut sektöründe 200 bin firmanın bulunduğuna dikkat çeken Ziya Yılmaz, “Bunların arasında katma değer katanların sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Şimdiye kadar doğru, nitelikli binalar yaptık. İspanyol mimar Gaudi’nin binaları gibi, bizimkiler de kendilerini gösteriyor. Konutlarımıza kendi vatandaşlarımızdan çok hızlı talep geldiği için şimdiye kadar satış için yabancılara yönelmedik. Türkiye’de yabancıya konut satışı yıllık 4.5 milyar doları buluyor. Bu rakam ABD’de 144 milyar dolar, İngiltere’de 58 milyar dolar, İspanya’da 20-30 milyar dolar. Türkiye’de Turizm Bakanlığı, TOKİ gibi kuruluşların desteğiyle yapılacak tanıtımlar sayesinde bu rakam birkaç yıl içinde 15 milyar dolara çıkabilir” dedi.