Dinarsu dünyada ilk 5'i hedefliyor

Önümüzdeki 3 yıl içinde 2 katlık bir büyüme hedefleyen Dinarsu, duvardan duvara halı konusunda dünyada ilk 5 firmadan biri haline gelmeyi hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

EMEL ÜNAL 

İSTANBUL - Dinarsu, duvardan duvara halıda 35 milyon metrekarelik üretim kapasitesini önümüzdeki 3 yıl içinde 60 milyon metrekareye çıkarmayı hedefl iyor. Dinarsu Genel Müdürü Ahmet Murat Ercan, duvardan duvara halı konusunda dünyada ilk 5 firma arasında yer almayı hedefl ediklerini açıkladı. 

Yaklaşık 7 bin çalışanı olan Erdemoğlu Holding bünyesinde faaliyet gösteren Dinarsu, duvardan duvara halı konseptiyle hizmet veriyor. Erdemoğlu Grubu'nun amiral gemisi olan parça halı üretiminin Gaziantep’te, duvardan duvara halı üretiminin ise Çerkezköy’deki fabrikada gerçekleştiğini belirten Ercan, farklı sektörlere de yatırım yapan Erdemoğlu Holding’in İzmir Torbalı’da mobilya fabrikası, Uşak’ta ev tekstili ve battaniye fabrikası, Alaplı'da triko iplik fabrikası ile üretime devam ettiğini söyledi. 35 milyon metrekare duvardan duvara halı, 17 bin ton/yıl iplik üretim kapasitesine sahip, 323 bin metrekarelik alanda kurulu entegre bir tesis olduklarını dile getiren Ercan, 35 milyon metrekare olan halı üretim kapasitesini 3 yılda 60 milyon metrekareye çıkarmayı hedefl ediklerini belirtti. Ahmet Ercan, holding çatısı altında bulunan parça halıda dünya birincisi olan Merinos gibi duvardan duvara halı konusunda da dünyada ilk 5 firma arasında yer almak istediklerini vurguladı. 

Üretimin yüzde 50’sinin ihracata, yüzde 50’sinin iç pazara yönelik olduğunu dile getiren Ercan, “İç pazarda bahsetmiş olduğumuz yapıyı düşünürsek önümüzdeki üç yıl içerisinde 2 kat büyüme gibi bir hedefimiz var. Biz bunu yurtdışı pazarlarda olduğu gibi yurtiçi pazarlarda da hedefl iyoruz. İhracatımızın yüzde 80’ini Amerika ve Avrupa’ya yapıyoruz. Aynı zamanda dönemsel olarak Ortadoğu ülkelerine de ihracat yapıyoruz. Ama temel büyüme hedefimiz Amerika ve Avrupa. Ar-Ge çalışmalarında ise yüksek çözünürlüklü fotoğraf görselliğinde halı üretmenin yanı sıra üç boyutlu halıları da müşterilerimize sunuyoruz. Üretim teknolojilerindeki gelişmeleri sürekli takip ederek bu alanda liderliğe oynuyoruz” dedi. 

'Gümrük duvarları zorluyor' 

Türkiye’deki pazarın yüzde 55’ine sahip oldukları bilgisini veren Ahmet Murat Ercan, tüketici beğenileri ile paralel hareket etmeye büyük önem verdiklerini söyledi. Sektörün hak ettiği noktada olmadığına dikkat çeken Ercan, tüketici trendlerinin kullanım zorluğu, temizlik endişeleri ve astıma sebebiyet verdiği gibi gerçek olmayan propagandalarla değiştiğini vurguladı. Ercan, “Bağımsız ve güvenilir anlamda Türkiye’nin tartışmayacağı üniversitelerden İstanbul Teknik Üniversitesi’nde yapmış olduğumuz laboratuvar sonuçları sonrasında gördüğümüz bilgi, duvardan duvara halı kullanılan ortamın duvardan duvara halı kullanılmayan ortama göre daha hijyenik olduğu ve yüzde 38’lere varan bir enerji tasarrufunun söz konusu olduğu bilimsel raporlarla kanıtlandı” açıklamasında bulundu. Ayrıca ihracatta karşılaştıkları gümrük duvarları ile haksız rekabetin oluştuğu sorununa değinen Ercan, gümrük vergilerinin rekabeti zorlayan başlıca etken olduğunun altını çizdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir