Dubaili Metito, Türkiye'de şirket almak istiyor

Dünya Gazetesi - Kerim ÜLKER

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ortadoğu'nun en büyük su arıtma şirketi Metito, Türkiye'ye geliyor. Dubai merkezli şirketin CEO'su Fady Juez, 2018 yılı planlarında Türkiye'nin olacağını dile getirerek, "Bir Türk şirketini veya tesisini alacağız" dedi.

Metito'nun 2020 planlaması içerisinde gelirlerini artırmanın öncelik olduğunu belirten Juez, 500 milyon dolarlık gelir hedeflerini geçtiklerini, 2 yıl içerisinde bu rakamı 1 milyar dolara çıkaracaklarını kaydetti. Juez, "Türkiye'de olası bir satın alma üzerine görüşüyoruz. Hedefimiz sadece Türkiye değil, Bağımsız Devletler Topluluğu coğrafyasına da girmek. Türk inşaat şirketleri bu bölgede oldukça güçlü" diye konuştu.

Endonezya ve Çin'de tesisi bulunuyor

Birleşik Arap Emirlikleri basınına bilgi veren Fady Juez, Metito'nun Dünya Bankası destekli bir firma olduğunu hatırlatarak, "Körfez Bölgesi dışında dünya çapında büyük ölçekli su ve atık su projeleri yürütüyoruz. Endonezya'dan Suudi Arabistan'a Çin'den Mısır'a bir çok ülkede faaliyet gösteriyoruz" dedi. 1958 yılında şirketin şu anda Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürüten Mutaz Ghandour tarafından kurulan Metito, dünya genelinde 3 binden fazla projede yer aldı. Deniz suyu ile kirli içme suyunu yeniden kazanma ve içilebilir hale getirme gibi bir çok alanda faaliyet gösteren şirket 4 kıtada kurulu günlük 1 milyon metreküp su işleme kapasitesine sahip tesisleri yönetiyor. Şirketin hissedarları arasında Japon Mitsubishi Corporation, Gulf Capital gibi firmalar da bulunuyor.