DÜNYA Süper Veb Ofset, Asharq Al-Awsat'ın basımına başladı

1978 yılında Londra’da yayın hayatına başlayan Asharq Al-Awsat, bugün 4 kıtada ve İstanbul da dahil olmak üzere 14 şehirde basılıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Arap dünyasının önde gelen uluslararası Arapça gazetesi Asharq Al-Awsat, 22 Şubat itibarıyla İstanbul’da DÜNYA Süper Veb Ofset AŞ tarafından basılmaya başlandı. Kelime anlamı 'Orta Doğu' olan Londra merkezli gazete, Arap basınının ‘off-shore’ modelinin öncüsü olarak kabul ediliyor. Saudi Research and Marketing Group tarafından yayımlanan ve Suudi Arabistan yönetimi tarafından desteklenen gazetenin en belirgin özelliklerinden biri yeşil kapak sayfaları. 

Asharq Al-Awsat, bölgenin en eski ve en etkin uluslararası gazetesi olarak kabul ediliyor. 1978 yılında Londra’da yayın hayatına başlayan gazete bugün 4 kıtada (Avrupa, Asya, Afrika ve Amerika) ve İstanbul da dahil olmak üzere 14 şehirde basılıyor. Asharq Al-Awsat’ın İstanbul dışında baskı yaptığı şehirler; Riyad, Cidde, Dammam, Dubai, Beyrut, Kahire, Kazablanka, Londra, Frankfurt, New York, Johannesburg, Hartum ve Amman. Basıldığı kentlerde yoğun ilgi gören ve geniş bir okuyucu kitlesine ulaşan gazetenin önümüzdeki dönemde Uzak Doğu ile Kuzey ve Güney Amerika’nın önde gelen metropollerinde de basımı ve dağıtımı planlanıyor. 

Önemli gazetelere Arapça haber satışı da yapıyor 

Kendisini 'dünyanın önde gelen Pan Arap gazetesi' olarak tanımlayan Asharq Al-Awsat, Arap dünyasının yanı sıra uluslararası gündemin de önemli haber başlıklarını okuyucularına ulaştırıyor. Arap ülkeleri hakkında detaylı analizlere ve editoryal yazılara yer veriyor. Asharq Al-Awsat, ayrıca Washington Post, USA Today ve Global Viewpoint'e Arapça haber satma hakkına sahip tek gazete. Tüm sosyo- ekonomik grupları hedef alan gazete etkili isimlerle yaptığı röportajlarla da tanınıyor. 

DÜNYA Süper Veb Ofset AŞ, Asharq Al-Awsat’ın yanı sıra başka bazı önde gelen uluslararası yayınların da baskısını gerçekleştiriyor. Bazıları yaklaşık 10 yıldır DÜNYA İstanbul tesislerinde basılan uluslararası gazeteler arasında The Wall Street Journal Europe, International New York Times ve Financial Times gibi, dünyada kendi alanlarında liderliğini kabul ettirmiş yayınlar yer alıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir