ECCO, ikinci mağazasını Forum İstanbul'da açtı

1,1 Milyar euro cirosu ile rekor kıran Danimarkalı ayakkabı uzmanı ECCO; Türkiye'ye hızlı giriş yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Danimarkalı ECCO, 7 Mart'ta Marmara Forum AVM'de açtığı ilk mağazasının ardından,  ikinci mağazasını geçtiğimiz hafta sonu Forum İstanbul'da açarak dünya standartlarındaki ürünlerini Türk tüketicisi ile buluşturdu.

Bu arada ECCO, 2013 yılında elde ettiği 1,1 milyar euro cirosu ve vergi öncesi 165 milyon euro; vergi sonrası 106 milyon euro kar rakamıyla globalde tüm zamanların kar rekorunu kırdığını açıkladı.

Dünyanın en konforlu, stil sahibi ve teknik olarak en gelişmiş ayakkabılarını yaratan ECCO, bu yıl içinde açacağı 5 mağaza ile Türkiye pazarına giriş yapıyor. ECCO Türkiye'deki 139 m2'lik ilk mağazasını, 7 Mart'ta Marmara Forum alışveriş merkezi içinde açarken, bir hafta sonra ikinci mağazasını Forum İstanbul'da açtı. Bu yıl 1,1 milyar euro cirosu ve vergi öncesi 165 milyon euro; vergi sonrası 106milyon Euro kar rakamıyla rekor kar açıklayan Danimarkalı ECCO, yüksek kaliteli ayakkabı, çanta, cüzdan ve aksesuar gibi tüm dünyada büyük rağbet görenürünlerini bundan sonra yeni mağazalarında Türk tüketicisi ile buluşturmaya devam edecek.

ECCO, 3 yıl içinde 15 zincir mağaza açacak

ECCO Grup CEO'su Dieter Kasprzak konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:

"ECCO, 87 ülkede yaklaşık 15 bin satış noktasında, 20 bin çalışanıyla mağaza sayısını 2 bin 989'a yükseltmeyi başarmış bir dünya markası. Türkiye'nin bizim için büyük bir potansiyel pazar olduğunu düşünüyoruz. Planımız 2014'de İstanbul'da 5 ECCO mağazası daha açmak ve önümüzdeki üç yıl içinde 15 zincir mağazaya ulaşmak"

Türkiye'nin 75 milyon nüfusu ve yıllık bazda 150 milyon çift ayakkabı tüketimi ile Avrupa pazarları arasındaki en büyük potansiyele sahip ülke olduğunu ifade eden ECCO Türkiye Genel Müdürü Deniz Erda ise:

 "ECCO, ilk yıllarda İstanbul'a fokus olacak. Ancak orta vadede Ankara, İzmir, Antalya ve Bodrum gibi şehirlerde de fırsatları değerlendirecek. ECCO, önümüzdeki 3 yıl içinde, Türk pazarındaki yerini sağlamlaştırmak için yatırım yapacak. ECCO'nun kurulduğu 1963 yılından bu yana konfor ve kaliteyi bir araya getiren İskandinav tasarımının Türk tüketicisine hitap edeceğine inanıyoruz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir