Ekol, Körfez fonundan hisselerini geri aldı

Ekol Lojistik, yüzde 35.97 oranındaki B Grubu paylarının, Invest AD’nin dolaylı olarak tam kontrolüne sahip olduğu Rigond Finance S.A.R.L’ den devralması için Rekabet Kurumu'na başvuruda bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kerim ÜLKER

Ekol Lojistik, Körfez devi Invest AD'deki hisselerini geri satın aldı. Ekol'ün yüzde 35.97 oranındaki B Grubu paylarının, Ahmet Musul tarafından Invest AD’nin dolaylı olarak tam kontrolüne sahip olduğu Rigond Finance S.A.R.L’ den devralması için Rekabet Kurumu'na başvuruda bulunuldu.

Hatırlanacağı üzere 2009'da Abu Dhabi merkezli Invest AD, Türkiye'nin önde gelen entegre lojistik şirketlerinden Ekol Lojistik'e 50 milyon Euro yatırım yaparak ortak olmuştu.

1990'da kurulan Ekol, Almanya, İtalya, Yunanistan, Fransa, Ukrayna, Bosna Hersek, Romanya, Macaristan, İspanya, Polonya, Çekya, Bulgaristan, İsveç ve Slovenya‘da operasyon yapıyor. Türk şirket kapalı alanı, 2 Ro-Ro gemisi, haftalık 48 sefer yapan blok trenleri ve 5.500 aracıyla da Ekol, Avrupa’nın önde gelen lojistik sağlayıcıları arasında yer alıyor.