Elektrikli otobüs üreticisi BYD, Türkiye'deki fırsatları inceliyor

Elelktrikli otobüs üreticisi BYD'nin genel müdürü İsbrand Ho, Türkiye pazarına araştırdıklarını ve üretim üssü olarak düşündüklerini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Elektrikli otobüs üreticisi BYD'nin Avrupa Genel Müdürü Isbrand Ho, Türkiye'nin yatırım açısından kendileri için cazip bir ülke olduğunu belirterek, "Çok iyi bir altyapı mevcut ve üretim yapmayı destekleyen bir endüstri var. BYD olarak Türkiye pazarına girmeyi araştırıyor ve üretim üssü olarak Türkiye'yi inceliyoruz" dedi. 

Isbrand Ho, Otobüs Endüstrisi ve Yan Sanayi Uluslararası İhtisas Fuarı'nda (Busworld Turkey) yaptığı değerlendirmede, Türkiye'de ürünlerini tanıtmak için çalıştıklarını ve satıştan önce müşterilerin güvenini kazanmak istediklerini ifade etti. 

Türkiye'ye yatırım yapmanın kendileri için çok cazip olacağını dile getiren Ho, "Çok iyi bir altyapı mevcut ve üretim yapmayı destekleyen bir endüstri var. BYD olarak Türkiye pazarına girmeyi araştırıyor ve üretim üssü olarak Türkiye'yi inceliyoruz" diye konuştu. 

Ho, elektrikli otobüslerde sahip olma maliyeti dizel otobüslerle karşılaştırıldığında yüksek olsa da enerji tasarrufu, düşük emisyon ve uzun ömürlülüğü dikkate alındığında toplam maliyetin daha düşük olduğuna işaret etti. 

Elektrikli otobüslerin Avrupa'da başarılı bir şekilde uygulandığını ve yaygınlaştığını anlatan Ho, gelecekte dizel otobüslerin tamamen ortadan kalkacağı ve elektrikli otobüslerin tek seçenek haline geleceği öngörüsünde bulundu.  

Ho, BYD olarak geçen yıl 700 adet elektrikli otobüs satışı gerçekleştirdiklerini, bu yıl ise teslimatını yapacakları elektrikli otobüs sayısının 5 bine ulaşacağını söyledi. 

BYD hakkında 

BYD, bilişim teknolojileri, otomotiv ve yeni enerji endüstrilerinde uzmanlaşarak yeşil enerji teknolojileri alanında faaliyet yürütüyor. Dünyanın en büyük şarj edilebilir batarya imalatçılarından biri olan BYD, yeşil enerjili araçlarda da önde gelen firmalar arasında bulunuyor. 

Elektrikli araçların yanı sıra BYD şarj tesisleri, şarj istasyonu izleme sistemleri ve satış sonrası hizmet gibi tümü tek bir yerden temin edilebilen ilgili hizmetleri de sağlıyor. 

BYD yeni enerjili araç üretim programı, temiz elektrikli araç "BYD e6", temiz elekrikli otobüs "BYD ebus", çift modlu elektrikli araba "F3DM" ve yakında ortaya çıkacak olan Qin'i içeriyor.  

BYD'nin dünyadaki ilk temiz elektrikli şehir otobüsü ve Fe bataryası ile beslenen ilk elektrikli otobüsü olan "ebus", şehir koşullarında tek bir şarj ile 250 kilometre seyahat mesafesine sahip bulunuyor.  

Bu konularda ilginizi çekebilir