Emek Çelik Kapı'dan yeni fabrika

Emek Çelik Kapı, 2018 yılında faaliyete geçen yeni yatırımla 25 bin metrekaresi kapalı olmak üzere, 40 bin metrekarelik bir alanda üretim yapmayı planlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİLEK FİDAN

KAYSERİ - Kayseri OSB'de faaliyet gösteren Emek Çelik Kapı, bu yıl içinde faaliyete geçirdiği yeni fabrikasıyla pazar payını ve kapasitesini artırmayı hedefliyor.

Sektöre ilk olarak 1975 yılında, Kayseri'nin Eski Sanayi Bölgesi'nde küçük bir atölyede yaklaşık 35 metrekarelik bir alanda başladıklarını ifade eden Emek Çelik Kapı Yönetim Kurulu Üyesi Turan Kabak, "1999 yılında OSB'de 24 bin metrekarelik bir alan üzerinde üretim yapmaya başladık. Kurumsal, yeni teknoloji ve endüstriyel üretim sistemlerini kullanan bir şirket olarak aslında baba mesleğimizi devam ettiriyoruz. Bugün itibariyle 2018 yılında faaliyete geçen yeni yatırımımızla 25 bin metrekaresi kapalı olmak üzere, 40 bin metrekarelik bir alanda üretim yapmayı planlıyoruz. 115 olan mevcut çalışan sayımızı, yeni fabrikamız ile birlikte 200'e çıkarmayı hedefliyoruz "dedi.

Turan Kabak, yeni tesisleri ile birlikte teknolojisi yüksek makinalar kullanarak işgücü kalitelerini en yüksek seviyeye çıkarmayı amaçladıklarını belirterek, "El değmeden zamandan ve insan gücünden tasarruf edeceğimiz yeni bir paketleme parkuru kurduk. Bu parkur sayesinde üretim maliyetlerin azaltacağız. Ayrıca CNC ahşap freze makinası sayesinde müşterilerden gelen farklı özellikteki kapıları kolaylıkla üretebiliyoruz. Yıllık 50 bin adet çelik kapı, 60 bin adet iç oda kapısı üretimine sahibiz. Proje bazında da mutfak dolabı üreterek her geçen gün büyümeye devam ediyoruz" diye tonuştu.

Türkiye çelik kapı sektörünün Avrupa ülkelerine henüz tam anlamıyla açılamadığını kaydeden Kabak, "Kalkınma ajanslarından, AB hibe programlarından ve yerel kaynaklardan yararlanılarak, sektörde kapı standartlarının belirlenmelidir. Bu konuda denetimlerin de yapılması gerekiyor" dedi.

Mutfak dolabında ilk sırada yer alacağız

Turan Kabak,"Dünyada 25'i aşkın ülkeye ürün gönderiyoruz. İhracat yaptığımız ülke sayısını 40'a çıkarmayı hedefliyoruz. Teknolojik yatırımlarla farklı tasarımlar yaratarak yolumuza devam etmeyi hedefliyoruz. Çelik kapı ve iç kapıda marka olarak tanınıyoruz. Mutfak dolabında da kalite ve yeniliklerle ilk sırada yer almak amacındayız" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir