En büyük seramik fuarında Kale rüzgarı

Türkiye seramik sektörünün önemli ismi Kaleseramik, dünyanın en büyük seramik fuarı Cersaie’de, en yeni koleksiyonlarını sergiledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kaleseramik, 2014-2015 koleksiyonuna ait toplam 35 yeni serinin dünya lansmanını, seramik ülkesi İtalya’da gerçekleştirdi. 

Kale Yapı Ürünleri Grubu Batı Yarı Küre Başkan Yardımcısı İhsan Karagöz, "İlk kez Cersaie’de sergilediğimiz, ünlü tasarımcıların imzasını taşıyan eşsiz ürünlerimizle, tüketici ve mimar ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşıladığımıza inanıyoruz. Mükemmel bir renk kartelası ve desen çeşitliliğiyle rafine zevklere hitap eden markalarımızla fuara yeni bir soluk getirdik" dedi. 

Ünlü İtalyan tasarımcı Ascari’nin ürünleri de ilk kez tanıtıldı

Dünyanın seramik vadisi Bologna/İtalya’da 22-26 Eylül 2014 tarihlerinde düzenlenen Cersaie Fuarı’na, Türkiye ve İtalya’daki tesislerinde ürettiği seramik koleksiyonları ve banyo serileri ile katılan Kaleseramik; toplam 700 metrekarelik iki ayrı standında, ünlü İtalyan tasarımcı Francesca Ascari tarafından geliştirilen 8 üst segment ürünün de içinde bulunduğu 2014-2015 koleksiyonuna ait 35 yeni serisini tanıttı.

Stantların tasarımı İtalyan mimar Paolo Cesaretti’den

Fuara katılan Türk firmaları arasında en büyük alana sahip stantların tasarımı, İtalyan mimar Paolo Cesaretti tarafından yapıldı. Çanakkale Seramik, Kalebodur, Edilcuoghi, Edilgres ve Campani markalarının yer aldığı stantlarda, ziyaretçiler için rahat dolaşım alanları oluşturan Kaleseramik; sergilediği ürün ve serilerin alternatif kullanım alanlarından da örnekler sundu.   

"Kale’nin İtalyan seramik endüstrisi ile işbirliği daha da güçlendi"

Kaleseramik’in, seramik sektörünün dünyadaki en önemli buluşma noktası olan Cersaie Fuarı’na katılan ilk Türk firması olduğunu belirten Kale Yapı Ürünleri Grubu Batı Yarı Küre Başkan Yardımcısı İhsan Karagöz, “1987 yılından bu yana Cersaie Fuarı’nda yer alan Kaleseramik’in, İtalya’daki seramik endüstrisi ile uzun yıllara dayanan köklü işbirliği, ülkenin seramik üssünde yaptığı marka yatırımıyla daha da güçlendi. İtalya’nın en prestijli ve köklü markalarından Edilcuoghi, Edilgres ve Campani’yi satın aldıktan sonra Avrupa’nın kalbinde yer alan lojistik merkezimizle, gelişmiş pazarlarda payımızı artırmayı hedefliyoruz” dedi. 

"Uluslararası pazarda geniş bir ürün yelpazezesiyle yer alıyoruz"

Uluslararası seramik pazarında, değişen tüketici tercihlerine daha geniş bir ürün yelpazesiyle hitap ettiklerini belirten İhsan Karagöz, “Trend belirleyici, işlevsel, çevreye dost, kaliteli ve özgün tasarım anlayışını simgeleyen yenilikçi ürünlerle Cersaie’ye farklılık getirmeyi amaçlayan Kaleseramik; bugün Avrupa’da 3’üncü, dünyada da 12’nci sırada yer alarak Türkiye’nin global marka yaratma yolundaki en önemli oyuncularından biri olarak sahaya çıkıyor” diye konuştu. 

Kaleseramik’in fuarda sergilediği en yeni serilerden bazıları şöyle: 

Edilcuoghi; Dolce Vita, Legno Marino ve Pietra di Sale. Edilgres; Cemento, I Calchi, Pietra D'or. Campani; Indonesian Wood, Desert Stone, Le Crete. Çanakkale Seramik; Marmoles Brillo, White&More. Kalebodur; Silver Stone, Hexagon, Cotto Cemento, Kalesinterflex.

Bu konularda ilginizi çekebilir