Enerjisa'dan 405 milyonluk tahvil ihracı!

Enerjisa, Ak Yatırım işbirliğiyle Türkiye'nin en büyük reel sektör tahvil ihracını gerçekleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Enerjisa, Ak Yatırım ile Türkiye'nin en büyük reel sektör tahvil ihracını gerçekleştirdi.

Bünyesinde 3 elektrik dağıtım ve 3 perakende satış şirketi bulunan Enerjisa Elektrik Dağıtım A.Ş. (EEDAŞ), 2 Mart 2017'de Türkiye'nin en büyük reel sektör borçlanma aracı ihracını gerçekleştirdi.

4 yıl vadeli 405 milyon Türk Lirası tutarında TÜFE'ye endeksli tahvil ihracıyla yeni yatırımlar için alternatif finansman kaynağı yaratılması hedefleniyor.

Öngörülene göre iki katı talep toplanan tahvil ihracına ilişkin konuşan Enerjisa CEO'su Kıvanç Zaimler, "Geçtiğimiz yılın ikinci yarısında gerçekleştirdiğimiz ve yine Türkiye'de bir ilke imza attığımız iki tahvil ihracının ardından bu ihraçla da hem yeni yatırımlarımız hem de refinansman ihtiyaçlarımız için ek finansman sağlamış olduk" dedi.

Zaimler bu başarının, şirketin önümüzdeki dönemde devam etmeyi hedeflediği TÜFE'ye endeksli tahvil ihraçları için de pozitif bir gösterge olduğunu belirtti.

Ak Yatırım Genel Müdürü Mert Erdoğmuş da "Ülkemizde elektrik dağıtım ve perakende satış sektörlerinde lider konumda bulunan Enerjisa'nın Türkiye'de gerçekleşen en büyük finans dışı tahvil ihracını başarıyla tamamlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. TÜFE'ye endeksli olan ve 4 yıllık bir vadeye sahip bu tahvil, piyasada planlanan ihraç tutarının iki katından fazla ilgi yarattı. Yatırımcıların yoğun talep göstermesi sonucunda 405 milyon tutarındaki, Türkiye'de bugüne kadarki en büyük finans dışı özel sektör borçlanma aracına danışmanlık ve aracılık ederek, sermaye piyasalarına çok önemli katkıda bulunduğumuzu düşünüyoruz." diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir