Facebook'tan para transferi, Denizbank'a ödül getirdi

DenizBank, BAI - Finacle Global Bankacılık İnovasyon Yarışması’nda 152 aday arasından Kanal İnovasyonu ödülünün sahibi oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
İSTANBUL - Türk bankacılık sektöründe ilk kez Facebook’tan bankacılık işlemlerini gerçekleştirme imkânı getiren DenizBank, bu uygulaması ile dünyanın en prestijli bankacılık organizasyonu Bank Administration Institute (BAI) - Finacle Global Bankacılık İnovasyon Yarışması’nda Kanal İnovasyonu ödülünün sahibi oldu. 
 
Yarışmada dünyanın değişik bölgelerindeki 152 aday bankadan 3 banka ve projesi finale kaldı. Bankwest (Avustralya) “Management Transformation”, OCBC Bank (Singapur) “Segment Offering” ve DenizBank da “Facebook Bankacılığı” ile ödül için yarıştı. Yapılan değerlendirmede Kanal İnovasyonu ödülüne DenizBank layık görüldü. Bankacılık sektörünü global anlamda etkileyen birçok inovatif projenin değerlendirmeye alındığı yarışmanın kazananları 9 Ekim 2012 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri’nde açıklandı. Kanal İnovasyonu ödülünü DenizBank adına Dijital Kuşak Bankacılığı Kanal Yönetimi Grup Müdürü Murat Erdağ aldı. 
 
Konuyla ilgili açıklama yapan DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, Facebook’ta bankacılık uygulamalarını yepyeni özellikler ekleyerek, geliştirmeye devam ettiklerini belirtirken, “Teknolojiye büyük önem veren Sberbank ile uluslararası başarılarımız daha da artacak" dedi.  
 
DenizBank, dünyada Facebook’tan para transferi yapılabilen ilk banka  olmuştu. DenizBank müşterileri Facebook hesaplarından, banka müşterisi olmasalar dahi istedikleri kişinin cep telefonlarına 7/24 para gönderebiliyor, gönderiyi alan kişiler de istedikleri DenizBank ATM’sinden parayı çekebiliyor ya da yine hiçbir sınırlama olmadan cep telefonları aracılığı ile para transferi yapabiliyorlar. 
 
Bu konularda ilginizi çekebilir