Ford Otosan, Yeniköy fabrikasını tanıttı

Yılda 110 bin araç üretim kapasiteli Yeniköy fabrikasını tanıtan Ford Otosan Yeniköy Fabrikası Müdürü Çimen, "Üretimimiz mart ayında başladı ve şuana kadar 7 bin 500 tane Courier üretildi" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - Ford'un Türk mühendisleri tarafından tasarlanan Courier modelinin üretildiği Ford Otosan Yeniköy Fabrikası'nın yıllık 110 bin adet araç üretim kapasitesi bulunuyor.   

Ford Otosan Fabrika Müdürü Sabri Çimen, tanıtım programında yaptığı açıklamada,  Ford Otosan'ın otomotiv sektöründe Türkiye'nin ihracat lideri, en büyük sanayi kuruluşu ve Türk otomotiv sektöründeki en büyük istihdamı sağlayan şirket olduğunu söyledi.  

"Ford'un global ölçekteki üçüncü büyük merkezini Türkiye'de kurduk"

Ford'un dünya ölçeğinde pek çok fabrikası olduğunu dile getiren Çimen, "Kocaeli fabrikalarının özelliği, Ford'un dünyadaki ticari araç üretim üssü olması. Aynı zamanda önemli bir merkez olarak da Ar-Ge ve mühendislik gücünü söyleyebiliriz. Ford'un global ölçekteki üçüncü büyük merkezini biz Türkiye'de kurduk" diye konuştu. 

Çimen,  temelini 19 Mart 2012'de attıkları ve 16 ay gibi kısa bir sürede tamamladıkları Yeniköy Fabrikası'nın Ford Otosan tarafından tasarlanan Courier modelinin üretim üssü olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Yeniköy Fabrikası'ndan başka yerde bu ürün üretilmiyor" 

yenikoy_ford.jpg

"Bu aracı biz Türkiye'de kendi kaynaklarımızla, yerli imkanlarımızla ve Türk mühendislerimizle tasarladık. Bu ürünü sadece Yeniköy Fabrikası'nda üretiyoruz, dünyanın başka yerinde bu ürün üretilmiyor.  Yılda 110 bin araç üretim kapasitesi olan bir fabrika burası. Üretimimiz mart ayında başladı ve şuana kadar 7 bin 500 tane Courier üretildi. Yıllık kapasitemizin yüzde 70'lik kısmı ihracata yönelik, yüzde 30'unu ise yerli piyasaya vermek istiyoruz. Şuanda gelen ilk sinyaller çok çok olumlu. Müşteri gerçekten kalitemizi beğeniyor" 

"Sadece üretmiyoruz, mühendislik ve tasarım satar hale geldik"

kkk.jpg

Burada sadece üretecekleri araçları tasarlamadıklarına dikkati çeken Çimen, "Örneğin, şuanda İspanya fabrikasında üretilecek yeni nesil Ford Connect araçlarını tasarımını da biz yaptık. Yani biz burada sadece üretmiyoruz, mühendislik ve tasarım satar hale geldik. Bu memleket açısından gurur veren bir tablo" ifadesini kullandı.  

Çimen, 70 bin metrekarelik kapalı alana sahip fabrikadaki atölyelerin otomasyon oranının çok yüksek olduğunu belirterek, "Gövde üretim atölyesi, otomasyonu yüksek bir atölyedir. Sadece o atölye 28 bin metrekare ve 357 mavi yakalı çalışanımız, 106 tane robotumuz var. Boyahanemiz taban alanı 13 bin metrekare ama 3 katlı bir atölye. Orada da 102 mavi yakalı çalışıyor. Çok yüksek otomasyonda ve gerçekten dünya üzerinde boya konusuyla ilgili en ileri teknolojiler cımbızla seçilerek koyulmuş bir atölyemiz. Montaj atölyesi de otomobilin kimlik bulduğu atölyedir ve 256 mavi yakalı çalışanımız var. Tam kapasiteyle çalışmaya başladığımızda bin 500 kişiye istihdam sağlayacağız" şeklinde konuştu.  

Bu konularda ilginizi çekebilir