Freşa’dan Karadeniz’in mineralli suyuna 10 milyon dolarlık yatırım

Giresun ve Bursa’daki tesislerinden 20 ülkeye ihracat yapan Freşa, 10 milyon dolar değerinde ek yatırımla saatte toplam 277 bin şişe/kutu üretim kapasitesine ulaştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TAYLAN ÖZGÜR DİL / GİRESUN

Türkiye’de meyve aromalı maden suyu sektörünün öncü kuruluşlarından Freşa, Giresun’un İnişdibi bölgesindeki maden suyu kaynağının kapılarını basın mensuplarına açtı. Çakırmelikoğlu Maden Suyu İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Giresun’un İnişdibi tesislerinde yaptığı basın toplantısında fabrika yatırımları ile ilgili açıklama yaptı. 

Çakırmelikoğlu, Giresun ve Bursa’daki fabrikalarına depolama tesisi ile makine ekip ve ekipmanları olmak üzere, yaklaşık 10 milyon dolar değerinde yatırım yaptıklarını açıkladı.

     *Freşa, Giresun’un İnişdibi bölgesindeki maden suyu kaynağının kapılarını basın mensuplarına açtı. Çakırmelikoğlu Maden Suyu İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu tesilerdeki üretimi yerinden inceledi.

Geçtiğimiz yıl Giresun İnişdibi Fabrikası’na saatte 25 bin şişe kapasiteli bir üretim hattı daha ilave edildiğini ve üretim kapasitesinin yüzde 50’lik bir artışla saatte 70 bin şişe kapasiteye çıkarıldığından söz eden Hasan Çakırmelikoğlu, 2014 yılında 150 milyon TL olan ciro rakamlarını 2015 yılında 180 milyon TL’ye çıkarmak istediklerini bildirdi.  

Karadeniz’in mineralli suyunu 20 ülkeye ihraç ettiklerini aktaran Çakırmelikoğlu, 2014 yılında 10 milyon Euro tutarında ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi.

‘Türkiye’de maden suyu tüketimi yeterli değil’

2014 yılında maden suyu pazarının 900 milyon TL civarında olduğunu ve aromalı - meyveli maden suyu pazarının ise yüzde 24 oranında olduğundan söz eden Çakırmelikoğlu, bu pazar içerisinde ise Freşa’nın yüzde 35 civarında pazar payı ile lider olduğunu açıkladı. 

Türkiye’ de maden suyu tüketiminin yeterli olmadığından da bahseden Çakırmelikoğlu, 2013 yılında kişi başına tüketim 8 litre iken bu oranın 2015 yılında 10 litrenin üstüne çıkacağını tahmin ettiklerini belirtti.  Çakırmelikoğlu, Avrupa’da maden suyu tüketiminin Türkiye’deki rakamların 4-5 katı olduğunu da sözlerine ekledi.

‘Kaynaklar yeterince kullanılmıyor’

Reklam çalışmalarında ise cironun yüzde 5’lerine varan bir harcama içerisine girdiklerini ifade eden Hasan Çakırmelikoğlu, Türkiye’deki maden suyu kaynaklarının da yeterince kullanılmadığını söyleyerek, “Potansiyelin yalnızca yüzde 10’luk bir kısmı tüketiciye ulaşılabiliyor. Değerlendirilmesi gereken hala yüksek bir oran var” dedi.

Sodyum diyetine uygun

Giresun İnişdibi fabrikalarında bulunan maden suyunun özelliklerinden de söz eden Hasan Çakırmelikoğlu şöyle konuştu: “Ürünümüz bir sağlık ürünüdür, tüketiciler tarafından beğeni toplayan bir üründür. Lezzet ve kaliteden ödün vermedik, vermeyeceğiz. 11 derece ısıda çıkan bir maden suyudur. Suyumuzun en büyük özelliği sodyum diyetine uygundur. Sodyum diyetine uygun su; tuz oranı düşük sudur. Tansiyon hastaları, rahatlıkla suyumuzu içebilir, diyet uygulayanlar veya sağlıklı yaşamı önemseyenler tüketebilir.” 

 

fresa-(9)9888-001.jpg

asdad-001.jpg

 

Bu konularda ilginizi çekebilir