GAMA ve Rönesans, Kuzey Kutbu'na LNG tesisi kuracak

GAMA Endüstri Tesisleri, Rönesans Endüstri Tesisleri'yle birlikte Rusya'nın kutup bölgesinde LNG tesisi kuracak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAMA Endüstri Tesisleri, Rönesans Endüstri Tesisleri'yle birlikte Rusya'nın kutup bölgesinde Sıvılaştırılmış Doğal Gaz (LNG) tesisi kuracak.

GAMA Endüstri Tesisleri İmalat ve Montaj AŞ ile Rönesans Endüstri Tesisleri İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ'nin oluşturduğu iş ortaklığı REGA JV, Rusya'nın Kuzey Kutup bölgesi olan Yamal Yarımadası'nda kurulacak LNG tesisinin CWP3B kısmının yapım projesini imzaladı.

GAMA Endüstri Tesisleri, Rönesans Endüstri Tesisleri'yle birlikte Rusya'nın kutup bölgesinde Sıvılaştırılmış Doğal Gaz (LNG) tesisi kuracak.

Hava sıcaklığının eksi 50 derecelere düştüğü Yamal Yarımadası'nda bulunan Sabetta kasabasında yapımına başlanacak "Yamal LNG" projesi, kutup bölgesine yapılacak ilk LNG tesisi olma özelliği taşıyor. Yüksek performans teknoloji kullanılarak montajı yapılacak olan tesisin yaklaşık olarak 2 yılda tamamlanması planlanıyor.

REGA JV'nin South Tambey LNG firmasının alt taşeronu olarak yapımını yürüteceği CWP3B kısmı, Modül Montaj ve Bağlantı İşleri, Mekanik İşler, Borulama İşleri, Anahtar Teslimi Tanklar ve Binalar, Elektrik ve Enstrümantasyon işlerini kapsıyor. Zorlu hava koşullarının yanı sıra zeminin permofrost özellikler taşıması nedeniyle tesisi oluşturan üniteler, büyük modüler üniteler şeklinde imal edilerek montaj yerlerine aktarılacak. Tesisin tüm parçaları, sahada kazıklar üzerinde monte edilecek olan çelik platformlar üzerinde yükselecek.

3500 personel çalışacak

Bir ilk teşkil edecek olan buz kırıcı tankerlerin de kullanılacağı projede, her biri yıllık 5,5 milyon ton LNG üretme kapasitesine sahip 3 ünitenin tamamlanması ile toplam 16,5 milyon ton yıllık üretim kapasitesine ulaşılacak. Türk, Rus ve diğer ülke vatandaşlarına istihdam sağlanacak olan Yamal LNG projesinde, yoğun dönemde yaklaşık 3 bin direkt, 500 civarında da indirekt personelin çalışması öngörülüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir