Garanti Bankası, Bonus’u cep telefonu ile evlendirdi

Garanti Bankası bu defa akıllı cep telefonları için BonusFlaş uygulamasını çıkardı. Kart dünyasında kampanyadan bilgiye her şeyi tek bir ‘app’e yükleyen Garanti, android telefonlarda kartı cüzdandan çıkartmadan alışveriş de yaptıracak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BORSA / FİNANS SERVİSİ - Garanti Bankası Bonus kart ailesini cep telefonu ile evlendirdi. Cep telefonları için BonusFlasş uygulaması hazırlayan Garanti, banka ve kredi kartlarını aynı platformda kolaylıkla kontrol etme imkanı sağlayacak. 

Garanti Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Erbil, 2000 yılında tüm kartlarını Bonus çatısı altında topladıklarını hatırlatarak “Zıpkın gibi bir yetişkin oldu” dedi ve ekledi: “BonusFlaş’ın kısa sürede, tüm akıllı cihazların vazgeçilmez uygulamalarından biri haline geleceğine ve her zaman olduğu gibi sektöre yön vereceğine inanıyoruz.” 

Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü ve Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Onur Genç ise hedeflerinin 1 milyon aktif kullanıcı olduğunu söyledi. Uygulamayla kampanya takibi, kart bilgileri sorgulama, limit artırım talebi, borç ödeme ve mobil ödeme gibi işlemler tek bir platform üzerinden, çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. 

Uygulama aynı zamanda, harcama alışkanlıklarını analiz ederek, müşteriler için en uygun kampanyaları öneriyor. Kullanıcılar tercih ettikleri kampanyaya tek bir dokunuşla katılabiliyor, güncel harcama, kalan limit, kazanılan bonus gibi bilgileri anlık takip edebiliyor. 

BonusFlaş uygulaması yüklü Garanti Bankası kart kullanıcıları, internet alışverişlerinde cep telefonları üzerinden sadece şifre girerek alışveriş yapabiliyor. Ayrıca, belirli özelliklere sahip cep telefonu kullanıcıları, temassız POS özelliği olan üye işyerlerinde, kartlarını cüzdanlarından çıkarmaya gerek olmadan, cep telefonlarıyla ödemelerini gerçekleştirebiliyor. 

‘Açık ara’ lideriz 

Genel Müdür Erbil, kredi kartlarında Türkiye’de pazar lideri olduklarını ve bu liderliği de ‘açık ara’ konumuna taşıdıklarını belirterek, “Sektörün 9 aylık 403 milyar TL kredi kartı cirosu var. Kartlı ödeme sistemlerinin toplam pazardaki payı yüzde 42 düzeyinde. Bugün itibarıyla Garanti olarak 10 milyon kart müşterimiz var.18.5 milyon kartımız var ve aylık yaklaşık 8.5 milyar TL’lik bir hacmimiz var. Bu kadar rekabetin yoğun yaşandığı sektörde yüzde 20.8 pay ile pazar lideriyiz” değerlendirmesini yaptı.

BonusFlaş'ta hedef 1 milyon üye

Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü ve Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Onur Genç, bir yıl içerisinde BonusFlaş uygulamasını aktif olarak kullanan 1 milyon kişiye ulaşma hedefleri olduğunu paylaştı. Yaptıkları araştırmalarda müşterilerinin en çok ‘bana akıllı kampanya yap’, ‘kartımla ilgili bilgiye hızlı ulaşayım’ ve ‘yeni teknolojilerle gel’ mesajı verdiğini anlatan Onur Genç, nitekim çağrı merkezlerine kartlarla ilgili günde 110 bin soru geldiği bilgisini paylaştı. Garanti kartlarıyla göz açıp kapayana kadar 250 işlem yapıldığını, her ay 500 kampanya yaptıklarını ve yılda 23 milyon kampanyalı işlem gerçekleştiğini söyleyen Genç, BonusFlaş’ın kullanıcıya kartlarını tek platform üzerinden kolaylıkla yönetebilme, mobil ödemeler dahil, kredi kartıyla gerçekleştirilen hemen her işlemi telefonları ile yapabilme imkanı sunacağını anlattı.

Önce Garantililer kullanacak

Genç, ilk etapta BonusFlaş’ı sadece Garanti müşterilerinin kullanacağını, Bonus’u kullanan diğer bankalarla görüşmelerin sürdüğünü ifade etti. Genç, şimdilik BonusFlaş'in Android telefonlarda kullanılabileceğini iPhone cihazlarda ise daha sonra kullanılabileceğini dile getirdi. Öte yandan Genç, müşterilerinin ortalama günde 10 defa kredi kartı kullandığını anımsatarak, "Müşteri bir derdim var çöz bunu diyor. Kart işi tek başına kar etmiyor olabilir ama müşterinin bütününden bir getiri elde etmeyi amaçlıyoruz” dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir