Garanti'den 'Kadının Güçlenmesi Prensipleri'ne imza

Garanti Bankası, Birleşmiş Milletler (BM) Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadınların Güçlendirilmesi Birimi'nin işbirliğiyle 2010 yılında oluşturulan Kadının Güçlenmesi Prensipleri'ne imza attı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -Garanti Bankası, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi ile Birleşmiş Milletler (BM) Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadınların Güçlendirilmesi Birimi'nin işbirliğiyle 2010 yılında oluşturulan Kadının Güçlenmesi Prensipleri'ne imza attı.

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, bankanın imzaladığı prensipler, cinsiyet eşitliğinde gelişme sağlanmasına, kadının toplumda, iş hayatında ve ekonomik hayatta güçlendirilmesine yönelik atılacak adımlar için yol gösteriliyor.

Prensipler, şirket geneli için cinsiyet eşitliği hedefleri oluşturmak, yönetimde yüzde 30 ve üzerinde kadın katılımı sağlamak, sözlü veya psikolojik tacize sıfır tolerans konusunda politika oluşturmak gibi pek çok önemli taahhüdü içeriyor. Bugüne kadar dünya genelinde toplam 751 firmanın imzaladığı Kadının Güçlenmesi Prensipleri'ni, Türkiye'den 18 firma destekliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Garanti Bankası olarak, 2012 yılında BM'nin Küresel İlkeler Sözleşmesi'ne taraf olarak, insan hakları, çalışan hakları, çevre ve yolsuzlukla mücadele alanlarında uluslararası kabul görmüş ilkeleri içselleştirmeyi taahhüt ettiklerini anımsattı.

BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri'nin altına imza atarak, toplumda ve ekonomide kadının yeri konusundaki duruşlarını ve tavırlarını daha da görünür kıldıklarını belirten Özen, halihazırda Garanti Bankası'ndaki farklı görev kademelerindeki kadın çalışan sayısının uyguladıkları çeşitlilik politikalarının somut sonucu olduğunu ifade etti.

Özen, iş hayatında destek olmak amacıyla, uzun yıllardır kadın girişimcilere özel destek paketi sunduklarını ve kadın girişimci buluşmalarını düzenlediklerini vurgulayarak, kadınların toplumdaki ve ekonomideki yerinin güçlendirilmesini desteklerken, prensipler kapsamında taahhüt ettikleri birçok maddeyle, özel sektörde farkındalık ve duyarlılık yaratmayı amaçladıklarını kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir