Garanti'den Bursa'ya 3.6 milyar lira

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Bursa’da KOBİ’lere 3.6 milyar liralık kredi kullandırdıklarını belirterek kentin sahip olduğu potansiyele dikkat çekti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Bursa’daki şubelerden sağlanan kredi desteğinin 3.6 milyar liraya ulaştığını, bu rakamın yarısına yaklaşan 1.7 milyar lirayı KOBİ’lere verdiklerini söyledi. 

Garanti Anadolu Sohbetleri’nin bu yılki 3. durağı 3. kez ziyaret ettiği Bursa oldu. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda (BTSO) düzenlenen ve moderatörlüğünü gazeteniz DÜNYA’nın Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ’ın yaptığı toplantıda; yönetimde holistik yaklaşım ve teknoloji, Bursa’nın geleceğine yön verecek lojistik çözümler, kültür turizmi ve Bursa, makroekonomik veriler ışığında Bursa’nın bugünü ve geleceği konuları masaya yatırıldı. BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Karlık, işadamları ve sanayicilerin de katılım sağladığı toplantıda Kron Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Yenel, Lojistik Yönetim Danışmanı Atilla Yıldıztekin, İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neslihan Türkün Dostoğlu ve İstanbul Bilgi Üniversitesi İİBF Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat’ın konuşmacı olarak yer aldığı toplantının açılış konuşmasını Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen yaptı. 

12 yıl boyunca 66 şehirde gerçekleştirdikleri 92 Garanti Anadolu Sohbetleri buluşmasında 30 bini aşkın girişimciyle bir araya geldiklerini belirten Özen, “Artık kendimizi gittiğimiz illerin fahri hemşehrisi olarak görüyoruz. Bu da sorumluluk duygumuzu güçlendiriyor” dedi. Bursa’nın 40 adetle en fazla şubenin bulunduğu 5. il olduğuna vurgu yapan Ergun Özen, “Bursa’daki şubelerimizden sağlanan kredi desteği 3.6 milyar liraya ulaştı. Bu rakamın yarısına yaklaşan 1.7 milyar lirayı KOBİ müşterilerimize sağladığımız krediler oluşturuyor. Müşterilerimizin bankamıza emanet ettiği mevduat ve yatırım hacmi ise 3.4 milyar lira seviyelerinde. 16 binin üzerinde üye işyerimizle, kullanılan 355 bin kredi kartıyla, Bursa ekonomisine canlılık getiren hizmetlerimizi sürdürüyoruz” diye konuştu. Özen, Bursa’nın teknoloji ve Ar-Ge, lojistik, turizm alanlarında önemli potansiyellere sahip bir kent olduğuna vurgu yaptı. 

Burkay: Orta gelir sendromunun artık içindeyiz 

BTSO Başkanı İbrahim Burkay da üretim olmadan sürdürülebilir bir büyümenin mümkün olmayacağını belirterek şunları söyledi: “Son yıllarda çok dillendirdiğimiz orta gelir sendromunun artık içindeyiz. Dönüşüm sürecini Türkiye bir yerden başlatmak zorunda. Özellikle finans sektörüyle reel sektörün ciddi anlamda işbirliğini artırdığı bir sürece girdik. Biz ‘Bursa büyürse Türkiye büyür’ diyoruz. Her alanda büyük potansiyele sahip olan bir kenttir Bursa. Krizde de gördük ki üretim olmadan sürdürülebilir bir büyüme mümkün değil. Bunun için de hem şirketlerde hem de toplumda bir değişim dönüşüm gerekiyor. Bu da Anadolu’dan başlayacaktır. Bu değişim dönüşüm de Ar-Ge ve inovasyona yönelmektir.”

Bu konularda ilginizi çekebilir