Garanti'den tarımda dijitalleşmeye destek kredisi

Garanti Bankası, tarımda dijitalleşmenin artırılarak üretim maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla tarımda dijitalleşmeye destek kredisi sunuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Garanti Bankası, tarımda dijitalleşmeyi desteklemek amacıyla, tarımsal işletmeler, çiftçiler, tarıma girdi sağlayan firmalar ve bayilere yönelik, uygun koşullu "Tarımda Dijitalleşmeye Destek Kredisi" sunuyor.

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamada, en fazla 36 ay vadeli ve yılda bir ödemeli kredinin, hassas tarım aletleri ve uygulama programlarının finansman ihtiyacı için kullandırılacağı belirtildi.

Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Garanti Bankası KOBİ Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cemal Onaran, doğru bilginin doğru zamanda kullanımının hayatın her alanında olduğu gibi tarım sektöründe de çok önemli olduğunu belirtti.

Tarımda dijitalleşmenin ve veri analizinin yaygınlaşmasıyla, üretim maliyetlerinin önemli ölçüde azalacağını, verimliliğin artacağını öngördüklerini söyleyen Onaran, "Bu kredi ile çiftçilerimizin yatırımlarını uygun koşullarda gerçekleştirmesini amaçlıyoruz. Tarımda dijitalleşme konusunu, Garanti'nin dijitalleşmeye verdiği öneme paralel olarak gündemde tutmaya ve yeni finansman modelleri yaratmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir