Google, Motorola’yı Lenovo’ya sattı

Google, 2 yıl önce 12.5 milyar dolara satın aldığı cep telefon şirketi Motorola Mobility birimini 2.9 milyar dolara Çinli bilgisayar üreticisi Lenovo'ya sattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Arama motoru Google, 2 yıl önce 12.5 milyar dolara satın aldığı zor durumdaki cep telefonu şirketi Motorola'nın Motorola Mobility birimini 2.9 milyar dolara Çinli bilgisayar üreticisi Lenovo'ya sattı.

Google Motorola patentlerinin büyük bir bölümünün sahipliğini elinde bulundurmaya devam edecek. Bununla birlikte anlaşma, fikri hakların kullanımı için lisans, Motorola’nın markası ve elindeki ticari markaların kullanımı gibi unsurları Lenovo’ya sağlıyor.

Google bu satışın giyilebilir ürünler veya akıllı ev aletlerinin de aralarında bulunduğu diğer donanım faaliyetlerini etkilemeyeceğini kaydetti. Yine de, mesajın tonu Google’ın yakın gelecek için akıllı telefon pazarından uzak duracağını işaret ediyor. Bu arada Motorola’nın geliştirilmiş araştırmalar bölümü Google’ın sahipliği altında kalmaya devam edecek ve diğer donanım projelerine destek sunacak.

Lenovo da bu satın almayla birlikte Amerika’nın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi hâline geldi. Motorola’nın mevcut satıcılar ve mobil operatörlerle varolan anlaşmaları sayesinde Çinli üretici mobil pazarda daha fazla kapsama sahip olacak.

Şirket Motorola’nın mevcut ekibine olan güvenini belli etti ve kısa vadede Şikago’daki yönetim ofisini kapatmayacağını ve işten çıkarma yapmayacağını işaret etti. Ayrıca mevcut plan dahilinde yüksek bilinirliğe sahip Motorola markası korunacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir