Grundig'den gıda israfına karşı global mücadele

Grundig, Food for Soul Organizasyonu'nun İtalya dışındaki uluslararası ilk projesi Refettorio Gastromotiva'nın ortaklarından birisi olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Arçelik AŞ'nin markası Grundig, şef Massimo Bottura tarafından kurulan Food for Soul Organizasyonu'nun İtalya dışındaki uluslararası ilk projesi Refettorio Gastromotiva'nın ortaklarından birisi olacak.

Arçelik AŞ açıklamasına göre, Grundig, gıda israfını global ölçekte azaltacak projelere öncülük ediyor. Araştırmalar doğrultusunda, her yıl yenebilir durumda olan ortalama 1,3 milyar ton gıda çöpe gidiyor. "Respect For Food-Gıda'ya Saygı" felsefesini benimseyen Grundig, gıdaların daha uzun süre taze kalmasını sağlayan yenilikçi teknolojiler tasarlıyor.

Michelin yıldızlı şef Massimo Bottura'nın kar amacı gütmeyen organizasyonu Food for Soul ile Grundig'i bir araya getiren proje, global gıda israfına yönelik farkındalık yaratmayı hedefliyor ve mutfakta israfın nasıl önleneceği konusunda toplumu bilinçlendiriyor.

İtalya dışındaki uluslararası ilk Food for Soul projesi olan "Refettorio Gastromotiva", bu ay Rio de Janeiro'da gerçekleşecek olimpiyatlar sırasında faaliyetlerine başlayacak. Grundig'in sponsorluğu ile hayata geçen proje, Rio 2016 Olimpiyat Komitesi'nin Sürdürülebilir Gıda İnsiyatifi'nin bir parçası olacak. Refettorio Gastromotiva'da mutfak gıdaların ömrünü uzatan en yüksek kalitede yenilikçi Grundig ürünleri ile donatılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Arçelik AŞ Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, global bir sorun olan gıda israfına karşı çözümün bir parçası olmak için adım attıklarını ve bu projede yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Bulgurlu, "Grundig ve Food for Soul arasındaki sinerji, daha az israf ve daha fazla ihtiyaç sahibini doyurma konusunda gıdaya duyulan saygı üzerine kurulmuş durumda" ifadesini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir